15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Треба заохотити людей вивчити українську мову, – Бурбак

Голова фракції “Народного фронту” Максим Бурбак впевнений, що держава має створити умови для вивчення української мови для людей, які нею не володіють.

На питання журналіста ІНФОРМАТОРа, чи потрібно карати штрафами за порушення стандартів української мови, Бурбак відповів, що це питання наразі не на часі.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/418953155608560/

 

“Треба заохотити людей вивчити українську мову, які вони ще її не вивчили. Тому було прийнято правильне рішення відтермінувати на півтора роки будь-які адміністративні штрафи для того, щоб люди зараз хотіли вивчити її і мали можливість. І тепер держава повинна забезпечити безкоштовне навчання для людей, які не вивчали українську мову, а вже потім можна буде говорити про адміністративні стягнення. Це ще не на часі, необхідно заохотити людей”, – заявив лідер парламентської фракції.

Нагадаємо, навіть після прийняття “мовного закону” Шуфрич не перейшов на українську.

Народний депутат від РПЛ Андрій Лозовий назвав прийняття прийняття “мовного закону” історичною перемогою. А Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що без мови – немає нації, а без нації – немає держави.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>