2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Навіть після прийняття “мовного закону” Шуфрич не перейшов на українську

Народний депутат Нестор Шуфрич, який потрапив до парламенту за списками “Опозиційного блоку”, прокоментував журналістам прийняття закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Слід зазначити, що незважаючи на прийняття законопроекту більшістю депутатів, Шуфрич роздавав коментарі російською мовою, хоча тепер мав би спілкуватися українською, адже є народним депутатом.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/353349762196005/

ІНФОРМАТОР наводить слова політика у перекладі.

“Всі народні депутати від Опозиційної платформи “За життя” проголосували проти і по суті і по формі. Цей закон прийнято з грубими порушеннями регламенту. Ми вже зареєстрували постанову про анулювання результатів голосування у зв’язку з порушеннями норм регламенту. Крім того, якщо закон буде підписано і він вступить у силу, ми обов’язково звернемося до Конституційного суду, бо закон порушує десяту статтю Конституції України і безумовно порушує кілька норм регламенту. І ми будемо наполягати на тому, щоб Конституційний суд відмінив закон як по суті, так і по формі. Ми вважаємо, що чотиритижнева безпрецедентна процедура розгляду була порушена. Останній приклад –  комітет відредактував кінцевий текст у момент, коли ще не було розглянуто останні поправки”, – заявив Шуфрич.

Нагадаємо, народний депутат від РПЛ Андрій Лозовий назвав прийняття прийняття “мовного закону” історичною перемогою. А Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що без мови – немає нації, а без нації – немає держави.

7 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>