14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Трамп оголосив надзвичайний стан у США

Президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у країні,щоб захистити комп’ютерні мережі від “іноземних супротивників”.

Він підписав розпорядження, яке фактично забороняє американським компаніям використовувати іноземні телекомунікації, які, як вважається, становлять загрозу національній безпеці, передає ВВС.

Згідно із заявою Білого дому, наказ Трампа спрямований на “захист Америки від іноземних ворогів, які все активніше створюють й експлуатують уразливості в інфраструктурі та послуги інформаційно-комунікаційних технологій”.

У розпорядженні не вказана жодна компанія, але, як вважають, воно націлене на Huawei. Китайський технологічний гігант заявив, що обмеження його бізнесу в США тільки зашкодить американським споживачам і компаніям.

Декілька країн на чолі зі США в останні місяці висловлювали заклопотаність тим, що продукти Huawei можуть бути використані Китаєм для спостереження.

Журналісти кажуть, що ці кроки можуть погіршити напруженість у відносинах між США і Китаєм, яка вже посилилася на цьому тижні через підвищення тарифів у торговельній війні.

Нагадаємо, раніше ми писали матеріал про новий етап торговельної війни між США та Китаєм.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>