19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Суд у Києві взяв під варту екс-депутата Крючкова

Солом’янський суд Києва вирішив взяти під варту колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, підозрюваного у махінаціях в енергетиці.

Про це повідомляє Громадське.

Суд ухвалив рішення про утримання Крючкова під вартою терміном на 45 діб від моменту затримання та із правом внесення застави у сумі 7,11 мільйона гривень.

Також на Крючкова поклали всі обов‘язки передбачені КПК, у тому числі здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Сам Крючков, коментуючи рішення суду, заявив, що гроші на заставу зможе знайти.

Раніше екс-нардеп звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в отриманні хабара від ХК «Енергомережа», власником якої був Крючков. ДБР почало досудове розслідування за фактом імовірного одержання директором Ситником хабара від Крючкова.

Нагадаємо, 17 квітня у Солом’янському суді Києва розпочалося засідання суду з обрання запобіжного заходу екс-депутату Крючкову, якого напередодні детективи НАБУ затримали в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

У березні журналісти «Схем» опублікували розслідування про виведення коштів з обленерго. За даними журналістів, Крючков, а також соратник президента народний депутат Ігор Кононенко разом із олігархами братами Суркісами через компанії-прокладки виводять кошти за кордон. Контрольні акції обленерго належать державі, але насправді ними керують міноритарні акціонери Суркіси. У схемі задіяний бізнесмен Дмитро Крючков, який втік з України. Із телефонних розмов, отриманих журналістами, відомо, що Крючков відвозив в офіс Кононенка готівку.

Раніше Ігоря Кононенка та бізнесменів Григорія й Ігоря Суркісів, які фігурують у розслідуванні, викликали на допит у НАБУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>