8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

НАБУ затримало екс-депутата Крючкова в аеропорту «Бориспіль»

Колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, якого підозрюють у розкраданні обленерго, депортували з Німеччини. В аеропорту «Бориспіль» його затримали агенти Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

«15 квітня 2019 року голову правління ПрАТ «ХК «Енергомережа», підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн, екстрадували з Німеччини в Україну», — йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначили, що впродовж 48 годин суд має обрати для екс-депутата запобіжний захід. Національне антикорупційне бюро наполягає на триманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 мільйона гривень.

Нагадаємо, 28 березня журналісти «Схем» опублікували розслідування про виведення коштів з обленерго. За даними журналістів Крючков, а також соратник президента народний депутат Ігор Кононенко разом із олігархами братами Суркісами через компанії-прокладки виводять кошти за кордон. Контрольні акції обленерго належать державі, але насправді ними керують міноритарні акціонери Суркіси. У схемі задіяний бізнесмен Дмитро Крючков, який втік з України. Із телефонних розмов, отриманих журналістами, відомо, що Крючков відвозив в офіс Кононенка готівку.

Раніше Ігоря Кононенка та бізнесменів Григорія й Ігоря Суркісів, які фігурують у розслідуванні, викликали на допит у НАБУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>