7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Суд у Чехії визнав незаконною видачу російського хакера до США

Конституційний суд Чехії скасував ухвалене в березні 2018 року міністром юстиції країни рішення про видачу Сполученим Штатам обвинуваченого в хакерських атаках громадянина Росії Євгена Нікуліна.

Суд задовольнив скаргу росіянина і визнав, що тодішній міністр юстиції Чехії Роберт Пелікан порушив його права, – повідомляє Радіо Свобода.

Вердикт Конституційного суду не змінить долю Нікуліна, оскільки росіянин одразу після рішення про екстрадицію був відправлений до США, де зараз перебуває у в’язниці в очікуванні процесу. Однак суд все ж розглянув скаргу Нікуліна і задовольнив її з метою уникнути повторення таких прецедентів у майбутньому.

Ідеться про формальне порушення: Роберт Пелікан дозволив видати Нікуліна, не дочекавшись розгляду заяви російського хакера про надання притулку в Чехії. Юристи при цьому відзначають, що навіть у разі надання притулку це не стало б перешкодою для видачі Сполученим Штатам.

Американська влада звинувачує хакера у викраденні інформації інтернет-компаній LinkedIn, Dropbox та інших. Нікулін був арештований у Празі в 2016 році, після чого розпочалася суперечка про екстрадицію, видачі хакера домагалася також Росія.

Нагадаємо, у Чехії пенсіонер скоював злочини, аби звинуватити у них мігрантів-ісламістів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>