5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Суд оголосив перерву в справі про держзраду Вишинського до 15 квітня

У Подільському райсуді Києва відбулося перше засідання у справі про держзраду головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

У суді зачитали 18 із 80 сторінок обвинувального акту. Зокрема, сторона обвинувачення зачитувала матеріали, які розміщувало видання «РИА Новости Украина», – повідомляє Громадське.

У матеріалах, за словами сторони обвинувачення, містились статті із закликами до сепаратистських дій, а також заклики до розпалення етнічної ворожнечі.

Наступне судове засідання для розгляду справи по суті призначили на 15 квітня, о 16:05.

Раніше Подільський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Вишинському до 24 травня.

Нагадаємо, Кирила Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року після обшуків в офісі «РИА Новости Украина», а 17 травня його взяли під варту на два місяці без права внесення застави.

Вишинський у суді відмовився від українського громадянства та звернувся до Путіна. У ДМС заявили, що Вишинський не може вийти з українського громадянства.

Вишинського підозрюють у державній зраді. За даними СБУ, він працював на країну-агресора у межах гібридної інформаційної війни проти України.

Згодом головреду «РИА Новости Украина» оголосили нову підозру – в незаконному поводженні зі зброєю.

14 січня 2019 року досудове слідство у справі Вишинського завершилося. У лютому Вишинському продовжили термін тримання під вартою до 8 квітня 2019 року.

На початку березня прокуратура направила до суду обвинувачення щодо Вишинського. У прокуратурі наголосили, що він керував «незаконно діючим в Україні ресурсом з метою проведення підривної діяльності проти України».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>