8.2 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Прокуратура направила до суду обвинувачення щодо Вишинського

Прокуратура АР Крим направила до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського для розгляду по суті.

У прокуратурі наголосили, що Вишинський керував «незаконно діючим в Україні ресурсом з метою проведення підривної діяльності проти України».

Так, за версією прокурорів, протягом декількох років за допомогою «РИА Новости Украина» український медіапростір «наповнювався спотвореною інформацією про події в Україні, зокрема, всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Росією».

Нагадаємо, Кирила Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року після обшуків в офісі «РИА Новости Украина», а 17 травня його взяли під варту на два місяці без права внесення застави.

Вишинський у суді відмовився від українського громадянства та звернувся до Путіна. У ДМС заявили, що Вишинський не може вийти з українського громадянства.

Вишинського підозрюють у державній зраді. За даними СБУ, він працював на країну-агресора у межах гібридної інформаційної війни проти України.

Згодом головреду «РИА Новости Украина» повідомили нову підозру – в незаконному поводженні зі зброєю.

14 січня 2019 року досудове слідство у справі Вишинського завершилося. У лютому Вишинському продовжили термін тримання під вартою до 8 квітня 2019 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>