15.3 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Завершилося досудове слідство у справі керівника “РИА Новости Украина” Вишинського

Досудове слідство у кримінальному провадженні проти керівника “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського, обвинуваченого у держзраді, завершено.

Про це повідомляє прокуратура АРК.

“У четвер, 10 січня 2019 р., слідчим відділом Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в м. Херсон) за дорученням прокуратури Автономної Республіки Крим повідомлено керівнику «РИА Новости Украина» та його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ до матеріалів досудового розслідування”, – йдеться у публікації.

Раніше повідомлялося, що Херсонський апеляційний суд 14 січня залишив у силі ухвалу Херсонського міського суду від 27 грудня 2018 року щодо продовження терміну тримання Вишинського під вартою до 27 січня 2019 року.

Як відомо, 15 травня 2018 року Служба безпеки України та прокуратура Автономної Республіки Крим затримали у Києві керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

Йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберігання вогнепальної зброї).

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі. Сам він усі обвинувачення заперечує.

Нагадаємо, що ГПУ оголосила підозру у держзраді міністру оборони часів Януковича.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>