10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

ГПУ оголосила підозру у держзраді міністру оборони часів Януковича

Генпрокуратура оголосила колишньому міністру оборони Дмитру Саламатіну підозру у вчиненні державної зради на користь РФ та участі в злочинній організації екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, Саламатіна також підозрюють у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем і підриві обороноздатності державної та економічної безпеки України «шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ».

«Тільки умисні дії Саламатіна по зриву контракту між казенним підприємством «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова», державним підприємством «Антонов» та державним підприємством «СЗТФ «Прогрес» та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на 560 млн. доларів США», — розповів Луценко.

Дмитро Саламатін очолював Міноборони з лютого по грудень 2012 року. До цього він працював гендиректором державних компаній Укрспецекспорт та Укроборонпром.

Раніше повідомлялося, що до підпалу спілки угорців в Ужгороді причетний ультраправий німецький журналіст.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>