10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

США зробили нову заяву про передачу Україні патрульних катерів

США передадуть Морській охороні Державної прикордонної служби України ще два патрульних катери на додачу до двох катерів типу Island, переданих раніше.

Про це заявив радник з програмою експертного контролю та безпеки кордонів посольства США Кевін Кільер, передає “Укрінформ”.

“Ми працюємо з українською стороною в питаннях охорони морських кордонів і виявили потребу в розвитку не тільки інфраструктури морських підрозділів, а й необхідність оновлення флоту. Тому було прийнято рішення про надання морської охорони прикордонної служби двох катерів, які будуть обслуговувати 25 осіб”, – сказав він.

За даними “мілітарного порталу”, інформації про тип катерів які заплановані до передачі, на сьогодні немає. Слова “обслуговуватимуть 25 осіб” можна трактувати як екіпаж одного катера, так і загальну кількість людей, які необхідні для комплектації катерів і персонал, який буде обслуговувати судно.

Патрульні катери типу Island, які були передані Україні у вересні 2018 року, мають екіпаж до 16 осіб – двоє офіцерів і 14 членів команди.

Нагадаємо, США передадуть два катери української морської охорони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>