10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

США запровадили нові санкції проти нафтових компаній та суден Венесуели

США запровадили санкції проти двох нафтових компаній та 35 суден Венесуели, які використовує режим президента Ніколаса Мадуро для експорту нафтопродуктів.

Про це повідомляє Громадське.

«Ці дії спрямовані проти об’єктів і суден, за допомогою яких колишній режим Мадуро продовжував підривати добробут і демократію, на які заслуговує Венесуела», — наголосили у Держдепі США.

Йдеться про судно Despina Andrianna, а також 34 судна, пов’язані з державною нафтовою компанією PDVSA, щодо якої ще раніше запровадили санкції. Ними транспортували нафту з Венесуели на Кубу.

Раніше повідомлялося, що Росія допоможе Венесуелі експортувати нафту в обхід санкцій.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни.

Президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі США.

28 березня визнаний на Заході очільник Венесуели Гуайдо заявив про початок масових акцій протесту для повалення режиму Мадуро.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>