6.2 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

США впливають на армію Венесуели і закликають не підтримувати Мадуро, — ЗМІ

США мають зв’язки з армією Венесуели, а також закликають військових припинити виявляти підтримку чинному президентові Ніколасу Мадуро.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела серед високопосадовців Білого дому, — передає Громадське.

За даними агентства, адміністрація Трампа очікує, що військові незабаром послаблять свою підтримку режиму Мадуро.

Наразі на бік лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо, якого підтримали низка країн, серед яких і США, перейшли лише декілька генералів.

«Ми сподіваємося, що це були лише перші маленькі камінці, що почали сипатися. Далі великі шматки скелі будуть котитися додолу», — заявили агентству Reuters у Білому домі та підтвердили, що ведуть перемовини з прихильниками Мадуро серед військових.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що не виключає військового втручання для стабілізації політичної кризи у Венесуелі.

2 лютого генерал Військово-повітряних сил Венесуели Франсиско Естебан Янес Родрігес оголосив, що визнає лідера опозиції Хуйана Гуйадо легітимним президентом країни. У венесуельских ВПС його назвали зрадником.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним.

Президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі США.

Мадуро відкинув ультиматум низки європейських країн, які вимагали призначення дострокових виборів глави держави.

Також про підтримку Гуайдо, окрім США, заявили Франція, Велика Британія, Іспанія, Данія, Австрія, Швеція, Аргентина, Бразилія, Гватемала, Гондурас, Грузія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Панама, Парагвай, Перу, Чилі, Еквадор та Ізраїль. Натомість Мадуро підтримують Куба, Болівія, Туреччина, Росія та Мексика. Україна також оголосила свою позицію щодо політичної кризи у Венесуелі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>