10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

США відправляють війська в Саудівську Аравію

В умовах  напруженості в регіоні Перської затоки США збираються розмістити військовий контингент на території Саудівської Аравії.

Дану інформацію підтвердило МЗС Саудівської Аравії, посилаючись на саудівське інформагентство SPA, пише DW.

У МЗС Саудівської Аравії відзначили, що “Ер-Ріяд і Вашингтон зміцнюють співпрацю з метою посилення безпеки і стабільності в регіоні”.

У свою чергу представники Центрального військового командування США заявили в п’ятницю про те, що мета цього кроку – “захистити від загроз інтереси і військові сили США в регіоні”.

Як повідомив американський телеканал CNN, адміністрація президента США Дональда Трампа готується відправити до Саудівської Аравії до 500 військовослужбовців. Цей контингент буде розміщений на базі ВПС імені принца Султана, яка знаходиться в пустелі на схід від Ер-Ріяда.

Невелике число військових і обслуговуючий персонал вже прибули на базу і готують її до розміщення ракетних комплексів Patriot, а також займаються поліпшенням злітної смуги.

Нагадаємо, США ввели санкції проти чотирьох військових з Венесуели, причетних до вбивства учасника протесту проти Мадуро.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>