7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Слухання у справі про екстрадицію Ассанжа до США призначили на лютий 2020 року

Лондонський суд вирішив, що повне слухання щодо екстрадиції засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до США відбудеться у лютому 2020 року.

Про це повідомляє Reuters.

Коли Бен Брендон – адвокат, який представляє США у суді – озвучив висунуті проти Ассанжа звинувачення, зокрема, щодо злому мережевого пароля Міністерства оборони США, Ассанж відповів, що нічого не зламував.

США вимагають екстрадиції з Британії 47-річного Ассанжа, якому за 18 обвинуваченнями загрожують десятки років в’язниці, якщо його визнають винним. Тепер йому загрожує звинувачення у федеральній змові в США у справі про один з найбільших витоків інформації, що становлять державну таємницю. На думку американського адвоката Баррі Поллака, звинувачення є безпрецедентними та висунуті Ассанжу за намагання інформувати про кроки уряду США.

Нагадаємо, 1 травня суд в Лондоні засудив Ассанжа до 50 тижнів ув’язнення за дії, вчинені ним у 2012 році. Тоді засновник WikiLeaks не з’явився на засідання суду щодо його екстрадиції до Швеції й сховався від правосуддя в посольстві Еквадору.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>