12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ассанжа засудили до 50 тижнів ув’язнення за порушення умов виходу під заставу

Суд у Лондоні засудив засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до 50 тижнів (11,5 місяців) ув’язнення за порушення умов звільнення під заставу у 2012 році. Тоді Ассанж сховався в посольстві Еквадору і не з’явився в суд у належний час.

Про це повідомляє АFP.

Під час засідання суду адвокат Ассанжа Марк Саммерс зазначив, що в його клієнта були побоювання через можливу екстрадицію в США, саме тому він попросив притулку в посольстві Еквадору.

Захисник передав судді лист з вибаченнями від Ассанжа. В ньому зокрема йдеться: «Я зіткнувся за жахливими обставинами. Я зробив те, що вважав найкращим і, можливо, єдиним можливим для мене».

Завтра, 2 травня, стосовно Ассанжа буде ще одне судове засідання. Там суд розглядатиме питання про його екстрадицію в США.

Саммерс попросив суддю врахувати той факт, що засновник WikiLeaks 7 років провів у закритому приміщенні, не пристосованому для життя, не бачив сонячного світла і страждав від низки хвороб.

Нагадаємо, 11 квітня Еквадор залишив без права притулку Ассанжа, який упродовж 7 років перебував у посольстві Еквадору в Лондоні. Засновника Wikileaks затримали британські правоохоронці через порушення режиму звільнення під заставу у 2012 році.

Президент Еквадору заявив, що Ассанж намагався використовувати посольство для шпигунства.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>