13.2 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Скрипалі живі, але не хочуть зустрічатися з представниками РФ – британський посол

Посол Великої Британії в РФ Лорі Брістоу заявив, що Сергій та Юлія Скрипаль живі, але не хочуть зустрічатися з російською дипмісією.

Про це посол повідомив “Інтерфакс”.

“Я можу підтвердити, що вони живі. Я можу підтвердити, що запит російського посольства з проханням зустрітися з ними був переданий їм. Вони не хочуть зустрічатися з представниками російського посольства. Мені здається, не так уже й важко зрозуміти, чому вони можуть не хотіти зустрічатися з представниками російської держави. Це їх вибір”, – сказав Брістоу.

Так він прокоментував заяву російського посольства в Лондоні, в якій російська дипмісія зазначила, що не може констатувати, що Скрипалі живі. При цьому дипломат підкреслив, що якщо Скрипалі захочуть зустрітися з представниками російської дипмісії, то британська сторона надасть таку можливість: “Якщо ні, то ми не маємо права нав’язувати їм зустріч з російськими чиновниками. Вони, зрозуміло, знаходяться у безпечному місці. Їх намагалися вбити, використовуючи нервово-паралітичну речовину. Наш обов’язок захистити їх”.

За словами Брістоу, Велика Британія не зацікавлена ​​в спільному розслідуванні з російською стороною. “Ми впевнені, що знаємо, хто ці люди. Ми також впевнені, що російський уряд знає, хто ці люди. Якщо російський уряд захоче надати нам інформацію про свою причетність або причетність своїх співробітників, ми будемо це вітати, але ми не збираємося проводити спільне розслідування”, – підкреслив британський посол.

Він уточнив, що Лондон володіє значно більшою інформацією по справі Скрипалів, ніж публікується в ЗМІ: “Зрозуміло, у нас є більше інформації. Ми не будемо публікувати цю інформацію в ЗМІ, так як це могло б викликати упередження у суду”.

Нагадаємо, що ЗМІ знайшли третього підозрюваного у справі Скрипалів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>