10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Рада Європи стає міні-Радбезом ООН, де будуть дебатувати, закликати, але не приймати рішень, – Огризко

Рада Європи перетвориться на міні-Раду безпеки Організації Об’єднаних Націй, де будуть говорити, дебатувати, закликати, але де не будуть прийматися рішення.

Таку думку в ефірі програми «Нині вже» на Громадському висловив колишній міністр закордонних справ України у 20017-2009 роках Володимир Огризко.

«Ми повинні попрощатися з цією структурою, як з символом захисту прав людини, як міжнародною організацією, де панує верховенство права. Це є дуже сумним і прикрим фактом і не лише для України. Це власне стосується усіх держав Європи, які сьогодні втратили важливий інструмент», — заявив дипломат.

Водночас, він зауважив, що стосовно питання доцільності подальшої участі України в таких організаціях побутують дві думки.

«Більш радикально налаштовані експерти, у тому числі і я, закликають переосмислити участь України в таких структурах, тому що вони й справді не дають жодного практичного результату. З іншого боку є думка, і вона також має право на існування, про те, що щонайменше залишається майданчик, де можна про щось говорити і свою позицію викладати. Я думаю, правда десь посередині», — підкреслив Огризко.

Нагадаємо, Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, яка відкриває шлях до повернення делегації РФ до її складу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>