11.5 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Промах Бойка

Розповідаємо, чому зустріч Юрія Бойка з Дмитром Медведєвим не принесе йому бажаних дивідендів.

В кінці минулого тижня чи не найактивніше в українському сегменті інтернету обговорювали новину про зустріч кандидата в президенти України Юрія Бойка з прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, на якій також були присутні Віктор Медведчук і глава «Газпрому» Олексій Міллер.

Коментуючи їхню зустріч, багато хто наполягав на тому, що візит Бойка в Москву лише покращить його позиції у президентському рейтингу. Мовляв, у такий спосіб Кремль показав, хто його кандидат, та допоміг акумулювати на підтримку Бойка проросійських виборців. Загалом, все вірно. Але є нюанси.

Юрій Бойко позиціонує себе як єдиний кандидат у президенти, який доб’ється встановлення миру на Донбасі. Мало не на кожному ефірі від нього можна почути, що лише він за мир, тоді як всі інші кандидати – за війну. Тези про мир – ключові в агітаційній рекламі Бойка на телебаченні і білбордах.

Але повернемося до зустрічі Бойка-Медведєва-Медведчука-Міллера. Під час 20-хвилинної зустрічі російські і проросійські політики говорили про газ і повернення українських товарів на ринок РФ. Головною темою розмови був російський газ, а точніше його поставки в Україну і транзит через територію нашої держави. Ні Бойко, ні Медвєдєв, ні Медведчук, ні, тим більше, Міллер ні словом не обмовилися про проблему встановлення миру на Донбасі.

Це головний промах Бойка, що питання миру на сході України, яке стало ключовою «фішкою» його виборчої кампанії, не було підняте ним на зустрічі в Москві. Погодьтеся: дивно не говорити про припинення збройного конфлікту на Донбасі з тими, від кого воно в першу чергу залежить. Думаю, виборці Бойка чекали, що з Москви він привезе гарантії виконання своїх обіцянок. Натомість, кандидат «Опозиційної платформи – За життя» прийняв повістку зустрічі, запропоновану російськими колегами. Тому й не варто дивуватися, коли з’ясується, що московська зустріч не виправдає очікувань штабу Бойка щодо росту електоральних симпатій.

І на завершення. Питання миру на Донбасі, вочевидь, не піднімалося на «зустрічі чотирьох», бо Володимир Путін вважає, що питання війни і миру на сході України – виключно його компетенція. І нікому, включаючи Медведєва, не дозволено з будь-ким домовлятися про завершення війни на Донбасі. З другої сторони на зустрічі ми не побачили Путіна, оскільки його присутність була б можливою лишу в тому випадку, якби у Бойка були реальні шанси вийти в другий тур і поборотися за президентський пост.

Хто би що не говорив, але в сухому залишку приходиться констатувати, що Путін відмовив Бойку у підтримці. Не підтримав президент РФ і стремління (чи-то передвиборчі обіцянки) кандидата «Опозиційної платформи» щодо встановлення миру на Донбасі. Над цим варто задуматися прихильникам Бойка, які 31 березня підуть на виборчі дільниці.

Мар’ян Ощановський

Для ІНФОРМАТОРа  

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>