15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Поки наша армія тримає фронт, ми маємо захистити армію в тилу,- Порошенко

Під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Черкаської області Президента України Президент наголосив на важливості протидії спробами інформаційних атак проти української армії.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

«П’ять років тому Тарасове слово стало як ніколи актуальним. «Борітеся і поборете!» – радив він колись народам Кавказу, які захищалися від Російської імперії. Тепер нам самим та порада он як стала в нагоді! Ми вистояли і завдяки нашій єдності ми поламали плани Путіна. Озлоблений і вишкірений на увесь світ, він заточився в Кремлі і став глобальною загрозою», – сказав Петро Порошенко.

Він наголосив, що «українці першими зустріли удар і довели всьому світові наскільки російський агресор небезпечний для Європи і для всього світу».

«Ми створили нашу армію у рекордно стислий строк. Тепер вона входить до числа найкращих, найдосвідченіших і найбоєздатніших армій континенту. Вона звільнила дві третини Донбасу, зупинила ворога і міцно тримає оборону на східних рубежах», – наголосив Президент та подякував усім черкащанам за спільну роботу по відбудові української армії.

«Але, на жаль, не припиняються спроби вдарити по ній з тилу не припиняються.  Кожна «фейкова» новина, що деморалізує Збройні сили, яка сіє недовіру до неї та усього оборонного комплексу, – це постріл по армії і постріл по державі. Напередодні виборів ці постріли почастішали і переросли в щільний обстріл», – сказав Президент.

«Моє завдання як Верховного ГоловнокомандувачаЗбройних сил України –  поки армія тримає фронт, ми маємо захистити її в тилу», – наголосив Петро Порошенко.

Він підкреслив, що це надзвичайно важливе і складене завдання.

«Критично важливим є прикрити армію від політиканів, які паплюжать п’ятирічні досягнення усього оборонно-промислового комплексу в надії на огульній критиці набрати собі хоч якісь передвиборчі бали», – додав він.

«І огородити від спроб чиновників-корупціонерів та нечистих на руку комерсантів збагачуватися за рахунок військового бюджету. Не дам. Кожен буде притягнутий до відповідальності. Вибачте за недипломатичну мову, сказав в інтерв’ю, повторюсь і сьогодні. Кожну копійку вкрадену з бюджету в зубах принесуть і повернуть до бюджету. По іншому не буде», – сказав Петро Порошенко.

«Ані прізвища, ані  посади, ані знайомства – ніщо не прикриє і не захистить жодного спритного ділка», – наголосив Президент та нагадав про свої рішення, зокрема щодо кадрової політики, звернення до НАБУ та САП щодо негайних слідчих дій, необхідності  проведення міжнародного аудиту «Укроборонпрому», ревізія усіх його контрактів, введення до складу його наглядової ради міжнародних фахівців з країн-членів НАТО, суттєве обмеження секретності по всіх оборонних закупівлях.

«Наголошую, як Верховний Головнокомандувач ЗСУ я найбільше зацікавлений у ефективності функціонування всього оборонно-промислового комплексу країни», – підсумував Глава держави.

В той же час представники “Національного Корпусу” прийшли звернутися до губернатора Черкас Олександра Вельбівця.

Нагадаємо, що сьогодні в центрі столиці, на Хрещатику, зібралися більше 1000 українських націоналістів, представників партії “Національний корпус” з метою озвучити свої вимоги до чинної влади, зокрема, до Петра Порошенка.

Зазначається, що внаслідок сутичок біля Адміністрації президента постраждали троє правоохоронців.

Після того, як представники “Національного корпусу” та “Національні дружини” завершили акцію під Адміністрацією Президента, де вони вимагали взяти під варту та арештувати рахунки фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонці, вони відправилися до Черкас, де мав виступати Петро Порошенко.

Як повідомлялося, у Черкасах на виступі Петра Порошенка представники “Національного Корпусу” захопили сцену, яка призначалася для Президента.

39 КОМЕНТАРІ

  1. Хватит нам Чесать хочу сказать мягко но не могу.. вали по хорошему Украина в твоих руках просит уже помощи от тебя

  2. украинцы не верят в способность Порошенко вывести страну из глубокого политического и экономического кризиса. «Как показывают результаты опросов общественного мнения, Порошенко не имеет достаточного уровня электоральной поддержки», у действующего президента Украины осталась только одна надежда – это использование грязных политтехнологий и фальсификации на выборах, и уже во время избирательной кампании украинцы поняли, что предстоящие президентские выборы не будут справедливыми и честными.

  3. Одинадцять тисяч загиблих , десять тисяч патріотів сидять в тюрмах за законом мирного часу , тому що війну не назвали війною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>