11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Внаслідок сутичок біля Адміністрації президента постраждали троє правоохоронців

Біля Адміністрації президента між представниками організацій «Національний корпус» і «Національні дружини» та правоохоронцями виникли сутички, постраждали двоє поліцейських та один нацгвардієць.

Як повідомили в столичній поліції, учасники демонстрації націоналістів намагалися клеїти наліпки на шоломи поліцейських, застосували піротехніку та спробували прорвати кордон правоохоронців.

«У результаті сутички біля Адміністрації Презедента України постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці», — йдеться у повідомленні.

Речник «Нацкорпусу» Роман Чернишев у коментарі “Громадському” заявив, що серед учасників акції серйозно ніхто не постраждав, затриманих також немає.

«Якщо постраждалі і є, ми не будемо хлюпати носом і кричати про це, як це зараз роблять правоохоронні органи, які в повній амуніції, а в них виявляється хтось там постраждав», — сказав він.

Чернишев також пояснив причину виникнення сутичок. Він наголосив, що Банкова є вулицею, якою громадяни мають право вільно пересуватися, а правоохоронці перекрили її.

«Ви бачили, скільки там вишукувалося поліцейський, і не тільки поліцейських — тих самих «космонавтів». Ми забуваємо, що Банкова — це вулиця, а не приватна власність Порошенка. Вони її перекривають і не дають ходити. Їм (правоохоронцям — ред.) сказали, що це пішохідна вулиця, ми маємо право пройти до адміністративної будівлі чиновника (президента — ред.), який утримується на податки громадян. Захотіли пройти — почалася штовханина», — розповів речник Нацкорпусу.

https://www.facebook.com/infocorr/videos/2193559367356254/?__xts__[0]=68.ARA4q_O0Lh6eC3HRSxad9TJvxOTDWft5pfjMtju9b5lDMXE2Zf04bhvrxC-XSkgeMcLuC1KJzIKEJUkoeEV-0Nf4jGw_Anv13sCFIF8XoJ_hVPc_zrHqBPbnEvh_B0Z2dIN9Isi5n_BYuKx37SeS7KHhimFcBlKChOeFgcFx3qb23fsyS4DyNscM6_dysXDoZbxIDGn45AopYyI2gYzlUKhT_rYBeIKvjTz-gG_5cSSCgZHtsifkIjrvmLYZ9U7054fosmv4SAv89NlITUpu0maK5CUNJTohqPK-w_sCnSAtDa1vHFXfMr7_FXkNk0GbkoiUMu6uuWtsAMSdx9B4NAFHMtzVmy3fHhhAQmJ2&__tn__=-R

Також Чернишев розповів, що «Нацкорпус» їде до Черкас, де з візитом перебуває президент Петро Порошенко. Націоналісти хочуть отримати від нього відповідь щодо притягнення до відповідальності винних у розкраданнях в оборонному секторі.

«Десятки автомобілів та автобусів з правоохоронцями вирушили з Києва в Черкаси, щоб не допустити нашої зустрічі з президентом Порошенком. Відповідні відео з довгими колонами транспорту силовиків, які слідують за нашими автівками, почали надходити від представників НК, які прямують у Черкаси. Крім того, поліція без жодних на те причин, масово зупиняє наші автомобілі».

 

3 КОМЕНТАРІ

  1. Знову хтось зацікавлений перед виборами зробити бойню,досить нам кровопролиття, схаменіться,бо не ваші діти отримують поранення. Дайте можливість спокійно провести вибори президента.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>