8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Папа Римський відповів на лист, у якому Мадуро просив посприяти «полегшенню діалогу» у Венесуелі

Папа Римський Франциск відповів на лист президента Венесуели Ніколаса Мадуро, в якому той просить понтифіка посприяти «полегшенню діалогу» в країні.

У посланні понтифік використовував звернення «вельмишановний пане Мадуро», а не «президент Мадуро». У листі Папа Римський Франциск наголосив, що його турбують «ситуація, що склалася» і «страждання славного венесуельського народу, яким, схоже, немає кінця», – передає Громадське.

«На жаль, всі спроби переривалися, оскільки те, що було погоджено під час нарад, не отримало продовження в конкретних діях з реалізації домовленостей», – зауважив Папа Римський.

Він також зазначив, що завжди виступав за діалог для розв’язання кризи.

«Однак не за будь-який діалог, а за той діалог, який починається, коли різні сторони, залучені до конфлікту, ставлять загальне благо вище будь-яких інших інтересів і працюють з метою єдності й миру», – підкреслив понтифік.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним.

Президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі США.

Мадуро відкинув ультиматум низки європейських країн, які вимагали призначення дострокових виборів глави держави.

Згодом Трамп заявив, що не виключає військового втручання для стабілізації політичної кризи у Венесуелі. Ніколас Мадуро звинуватив США у кризі в Венесуелі.

Про підтримку Гуайдо, окрім США, заявили Франція, Велика Британія, Іспанія, Данія, Австрія, Швеція, Аргентина, Бразилія, Гватемала, Гондурас, Грузія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Панама, Парагвай, Перу, Чилі, Еквадор та Ізраїль. Натомість Мадуро підтримують Куба, Болівія, Туреччина, Росія та Мексика. Україна також оголосила свою позицію щодо політичної кризи у Венесуелі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>