8.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

П’ята річниця окупації: У Берліні влаштували акцію #LiberateCrimea

У Берліні на площі перед Бранденбурзькими воротами відбулася міжнародна акція #LiberateCrimea, присвячена п’ятій річниці окупації Криму Росією.

Як повідомляє “Укрінформ”, у акції взяли участь українські активісти, представники української дипломатичної місії, друзі з Німеччини, Польщі, Чехії та інших країн.

“Учасники акції наголошували на важливості висвітлення у ЗМІ незаконної анексії Криму Росією та збройної агресії на сході України, оскільки російська пропаганда активно працює на європейську аудиторію”, – йдеться у повідомленні.

Також у ході акції згадали про політв’язнів – кримчан та усіх українських в’язнів Кремля, що перебувають у російських тюрмах – яких РФ заґратувала під надуманими приводами.

На акції розгорнули великий кримськотатарський прапор, який подорожує світом і на якому в різних країнах активісти залишають свої підписи.

Міжнародна акція #LiberateCrimea, ініціатором якої є Кримськотатарський ресурсний центр, проходить 2 березня у 27 країнах світу, в рамках акції проходять демонстрації із закликами до деокупації півострова, відновлення територіальної цілісності України та повної реалізації колективних та індивідуальних прав кримських татар.

Нагадаємо, що у столиці Турції також відбувся мітинг проти окупації Криму.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>