2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Нетаньягу та Путін обговорили роль Ірану в Сирії

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу прибув до Москви 27 лютого в спробі переконати президента Росії Володимира Путіна, що Ірану не можна дозволяти закріпити присутність у Сирії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Найбільша загроза стабільності та безпеці в регіоні походить від Ірану та його представників. Ми рішуче налаштовані продовжувати наші агресивні дії проти зусиль Ірану, який закликає до нашого знищення, а також проти його спроб закріпитися військам у Сирії», – сказав ізраїльський прем’єр перед початком переговорів із Путіним.

Російський лідер заявив перед зустріччю з Нетаньягу, що «дуже важливо обговорювати ситуацію в регіоні і питання безпеки».

Ця поїздка Нетаньягу до Москви є першою відтоді, як у вересні 2015 року 15 російських військовослужбовців загинули, коли сирійські війська випадково збили російський транспортний літак, реагуючи на ізраїльський повітряний удар.

Ізраїльський лідер з вересня 2015 року зустрічався з Путіним 11 разів і неодноразово висловлювався за «прямий, відкритий і вірний шлях, яким ми підтримуємо відносини між Росією та Ізраїлем».

Росія є головним міжнародним союзником сирійського президента Башара Асада, Москва також має тісні відносини з Іраном.

Раніше повідомлялося, що Нетаньягу та його дружину можуть звинуватити у шахрайстві та корупції.

Нагадаємо, Держдума РФ схвалила нові заборони для російських військових через розслідування про діяльність росіян у Сирії. Відтак, військовим заборонили користуватися мобільними телефонами та розповідати журналістам про службу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>