10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

«Не заблокують!» Парубій пояснив, коли ВР розгляне постанови про скасування «мовного» закону

Верховна Рада розгляне чотири постанови про скасування «мовного» закону наступного пленарного вівторка, 14 травня.

Про це під час пленарного засідання Верховної Ради України сказав голова ВРУ Андрій Парубій, пише ZIK.

Спікер повідомив, що до ВРУ надійшли чотири постанови про скасування ухваленого 25 квітня закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Андрій Парубій нагадав, що, згідно з регламентом ВРУ, надається дві доби для внесення таких постанов. Отож, якщо розгляд відбудеться швидше, аніж через дві доби, а також швидше буде підписаний закон, це поставить під сумнів легітимність закону.

«У чому є перевага проходження закону за повною процедурою? Перевага полягає у тому, що до йоти була витримана вся процедура – і рішення комітету, і 10 днів на таблиці, і була розглянута кожна правка. Якщо зараз ми допустимо мінімальне порушення, ми не сумніваємося – вони підуть у КСУ. І це може поставити під сумнів закон про мову. Але я хочу сказати всім, хто турбується і переживає, – нема про що турбуватися. На наступному пленарному засіданні ми невідкладно розглянемо всі ці постанови, невідкладно я підпишу закон про мову. Невідкладно, і про це є домовленість, Президент Петро Порошенко підпише закон», – наголосив Андрій Парубій.

Голова ВРУ, звертаючись до українців, які переймаються тим, чи колишні «регіонали» не заблокують закон про українську мову, запевнив: «Не заблокують! Для цього у них немає жодних шансів».

Нагадаємо, навіть після прийняття “мовного закону” Шуфрич не перейшов на українську.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>