9.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Жінка не дозволила? Стало відомо, чому Лещенко не підтримав Закон про мову

Вчора Верховна Рада прийняла доленосний для України Закон про мову, який став маркером ставлення політиків до майбутнього держави. Позиція членів Опоблоку та ще частини екс-регіоналів була очікуваною, а от деякі депутати відверто здивували.

Докладніше про це йшлося у публікації ZIK «Хто з нардепів не підтримав закон про мову. Прізвища».

Одним з цих штрейкбрехерів виявився Сергій Лещенко. Примітно, що він був присутній у залі, однак за підсумками голосування значиться як «відсутній». Однією з версій про причини такої позиції була думка про вплив на нього його жінки, що відзначається чіткою позицією проти всього українського.

Зокрема, вона різко виступала проти квот на українську музику в ефірі радіостанцій, обізвавши депутатів «дебілами».

«А если честно, то дать бы этим ответсвенным за такие законы дебилам в Раде по жопе», – написала вона у пості на Facebook.

На що один з її друзів у коментах написав: «Одному можете лично настучать в удобное для вас время», прикріпивши скрін про те, що за Закон голосував також її цивільний чоловік нардеп Сергій Лещенко. На що Топольська відповіла: «Руки чешутся».

І, виглядає, «виховна робота» таки була проведена, адже Лещенко, якого того дня бачили у Раді, таки не взяв участь у голосуванні. Він числиться серед зареєстрованих на ранковому засіданні, але відсутній на вечірньому (станом на 16.04). Тобто фактично був присутнім під час голосування, але проігнорував його. І тепер відомо чому!

Як вдалося з’ясувати виданню «Букви», дружина народного депутата Сергія Лещенка, діджей Анастасія Топольська, назвала прийнятий Верховною Радою мовний закон «тотальною українізацією», і таким, який ущемляє її права.

Про це вона заявила в коментарях до посту ONUKA в Instagram.

«Сьогоднішній закон – це так важливо! Але країна починається з кожного з нас. Щодня. Спасибі кожному, хто щиро вірить, сумлінно працює і живе позитивними думками», – написала ONUKA.

У відповідь на обговорення доцільності мовного закону дружина нардепа Лещенко, діджей Анастасія Топольська заявила, що прийнятий закон – не що інше, як «тотальна українізація», а сам закон «ущемляє в правах» її, як російськомовну українку.

«При всем уважении я не согласна. Знать язык – это одно. А этот закон – тотальная украинизация, который меня как русскоговорящую украинку ущемляет в правах. Плюс я сомневаюсь, что при таком законе Донбасс и Крым захотят когда-либо вернуться. Ничего хорошего, чистый псевдопатриотизм и манипуляция. Смотри чуть глубже, Ната. Нигде в Европе такого нет», – написала Топольська.

У відповідь користувачі соцмережі заявили, що навпаки, в будь-якій європейській країні державну мову важливий і обов’язковий в держустановах, для влаштування на роботу і так далі.

Топольська відповіла, що мовні закони в Європі «не такі жорсткі» (зокрема, в Німеччині, – ред.).

Дружині народного депутата порадили вивчити історію України, щоб дізнатися, звідки взялися російськомовні українці, щоб не називати прийнятий закон «псевдопатріотизмом».

«Все мы историки. Я говорю о современном мире. Не будьте инструментом, которым эти тухлые тела в Раде добиваются вашей поддержки. Это же чистый развод и юзерство. Что за комплексы у вас насчет языка?», – відповіла діджей.

Нагадаємо, навіть після прийняття “мовного закону” Шуфрич не перейшов на українську.

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>