8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На зустрічі у Зеленського голова ЦВК посперечалася з Богданом про конституційність розпуску ВРУ

На зустрічі Володимира Зеленського з лідерами парламентських фракцій голова ЦВК Тетяна Сліпачук сперечалася з радником президента з юридичних питань Андрієм Богданом щодо конституційності розпуску Верховної Ради.

Про це виданню ІНФОРМАТОР розповів один з учасників консультацій на Банковій.

У ході зустрічі Сліпачук наполягала, що рішення президента розпустити ВРУ – незаконне і не відповідає чинній Конституції України.

За словами інсайдера, з головою ЦВК не погодився Богдан. Він заявляв, що у Зеленського є достатньо законних підстав, щоб видати указ про розпуск Ради. Зокрема, радник президента вважає, що підставою для розпуску парламенту є відсутність коаліції, якої, на його думку, вже немає третій рік.

Крім суперечки з Богданом, протягом всієї зустрічі Сліпачук брала слово ще один раз. Голова ЦВК нагадала присутнім парламентарям, що змінити виборче законодавство вони можуть лише до офіційного розпуску парламенту.

На зустрічі Зеленського з керівниками фракцій Тетяна Сліпачук була присутня на запрошення президента.

Нагадаємо, на консультаціях в Адміністрації президента Юлія Тимошенко пропонувала Володимиру Зеленському не розпускати ВРУ, а натомість сформувати нову коаліцію. При цьому Тимошенко запропонувала свою кандидатуру на пост прем’єр-міністра.

Як відомо, раніше ІНФОРМАТОР повідомляв про плани Володимира Зеленського призначити Андрія Богдана головою АП.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Пане Президенте! Генерали, які порушили дисциплінарний статут Збройних Сил України повинні бути позбавлені військових звань і спрямовані в дисбат для вивчення статутів. Ображені не тільки Ви, ображена Україна.

  2. Ну з Зельонскім і Ко все зрозуміло на 30 хв . каденції спроба грубо порушити Конституцію , а от “нудьгуюча дама Йу ” порадувала креативною пропозицею , як -то кажуть “захід у владу через задній прохід ” – Браво ! , я аплодую стоячи . ??

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>