15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На лінію розмежування виведені регулярні підрозділи армії Росії, – Снєгирьов

Вище політичне керівництво РФ прийняло рішення про виведення на лінію зіткнення на Донбасі регулярних підрозділів армії Росії.

Про це в інтерв’ю ІНФОРМАТОРу розповів політичний та військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, таким чином керівництво країни-агресора намагається уникнути ескалації війни на Донбасі та унеможливити введення нового воєнного стану, який зірве такі необхідні Кремлю президентські вибори в Україні.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/1430666740397935/

“Росія обрала тактику, мета якої – не дати Україні можливості чи приводу введення або автоматичного продовження воєнного стану. У Кремлі зацікавлені, аби президентські вибори відбулися. Більше того, на лінію розмежування виведені регулярні частини Збройних Сил Російської Федерації, які слідкують за дотриманням “режиму тиші”. Якщо ви подивитеся, то зараз основне загострення – це снайперський вогонь. Раніше по кількості обстрілів фіксувалося 40-60, то наразі повідомляють про 2-3 обстріли”, – говорить експерт.

За його словами, зменшення бойової активності російсько-терористичних військ пов’язане з бажанням Путіна і його оточення дистанціюватися від самопроголошених “республік”.

“Це свідчить про те, що Росія зайняла жорстку позицію в цьому питанні. Хотів би спростувати інформацію, яку опублікував Дмитро Тимчук. Він пише, що гуманітарні конвої з боку РФ не приходять, тому що немає грошей. Це все дурня і відверте незнання ситуації. Росія просто намагається дистанціюватися від питання ОРДЛО. Перша причина – бажання показати, що “Л/ДНР” вийшли на самофінансування, відповідно потреби в гуманітарних конвоях немає. Друга причина – не дати можливості Україні прив’язати Росію до війни на сході нашої держави, тобто РФ переводить війну у рамки внутрішнього конфлікту. І третє – Росія дає карт-бланш проросійським силам, таким як “За життя”, “Основа”, які виступають з тезою, що “краще поганий мир, ніж війна” та про “автономію для Донбасу”. Подивіться на заяви Медведчука, він прямо озвучує плани Кремля, коли говорить про федералізацію і автономію для Донбасу”, – сказав він.

Нагадаємо, повну версію інтерв’ю з Дмитром Снєгирьовим ви можете переглянути на офіційній сторінці ІНФОРМАТОРа у Facebook. Раніше експерт назвав екс-“регіоналів”, які продовжують контролювати бізнес на окупованих територіях. Також Снєгирьов розповів, які збитки несе Україна від контрабанди підакцизних товарів з ОРДЛО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>