8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Мадуро не виключає громадянської війни у Венесуелі

Президент Венесуели Ніколас Мадуро не виключає ймовірності переходу нинішньої політичної кризи в громадянську війну.

«Усе залежить від градуса божевілля і агресивності північної імперії і її західних союзників», – заявив він в інтерв’ю, що вийшло в ефір 3 лютого на іспанському телеканалі La Sexta.

За словами Мадуро, офіційний Каракас «бажає, щоб ніхто не втручався у внутрішні справи» Венесуели, – передає Радіо Свобода.

«Ми готові захищати нашу країну» і «не здамо Венесуелу», – додав він.

Президент США Дональд Трамп у поширеному 3 лютого інтерв’ю заявив, що Вашингтон розглядає військову інтервенцію до Венесуели як один із варіантів дій проти режиму президента Ніколаса Мадуро.

Трамп розповів, що Мадуро кілька місяців тому звертався до нього з проханням про зустріч, але отримав відмову.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним.

Президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі США.

Мадуро відкинув ультиматум низки європейських країн, які вимагали призначення дострокових виборів глави держави.

Також про підтримку Гуайдо, окрім США, заявили Аргентина, Бразилія, Гватемала, Гондурас, Грузія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Панама, Парагвай, Перу, Чилі, Еквадор та Ізраїль. Натомість Мадуро підтримують Куба, Болівія, Туреччина, Росія та Мексика. Україна також оголосила свою позицію щодо політичної кризи у Венесуелі.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>