12.2 C
Kyiv
Середа, 17 Квітня, 2024

Ляшко: Щоб в Україну не завозили яблука, які не гниють, відновлю державний контроль за якістю продуктів

Ціни і тарифи ростуть швидше за зарплати – на цю проблему поскаржилася жителька Богодухова Харківської області Вікторія кандидату у Президенти Олегу Ляшку в автобусі. Її, як і багатьох людей по всій країні, безкоштовно підвіз «ляшкобус». Жінка скаржилася на низький рівень життя.

«Мене дивує, коли у нас піднімається зарплата, піднімаються і тарифи буквально на все: на бензин, газ, світло, продукти. Піднялася зарплата, а буханка хліба була 7,50, а стала 15 гривень. Головне, щоб рівень життя був нормальний у країні!», – вважає пані Вікторія.

Олег Ляшко переконаний: уникнути необгрунтованого здорожчання можна, відновивши державний контроль за цінами та збільшивши вітчизняний експорт.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2029858143749439/

«Треба відновити державний контроль за цінами, щоб не було бардаку, щоб не було такого, що таблетку за 5 гривень купив на заводі, а за 150 продає, ще й фальшиву. Ціни скачуть, тому що валюту виводять з України. Більше імпорту приходить, ніж ми продаємо на експорт. Щоб була стабільна гривня, треба більше продавати своєї продукції», – зазначив політик, як передає прес-служба РПЛ. 

Утім, за словами жінки, не тільки високі ціни, а і погана якість продуктів є великою бідою для громадян.

«М’ясо у нас напічкане. Будь-яке візьміть, яловичина, свинина, посмажте його, у нього запаху м’яса немає, це хімія. Візьміть молоко. Молоко, яке в магазинах, – це не молоко. Візьміть ті ж яблука, воно ж бідне рік може лежати. Відріжте шматок, воно буде лежати. У мене 4 місяці розрізане пролежало на поличці в холодильнику, ми спеціально спостерігали, коли ж воно гнисти почне. Воно не гниє», – поскаржилася співрозмовниця народного депутата.

«Для того, щоб не труїли людей, я вимагаю відновлення контролю за якістю продукції. В усьому світі контролюють якість продуктів. Людям треба написати: це продукція з пальмової олії, це – з якісного молока. Щоб вони знали, що вони купують. Треба заборонити пальмову олію. Я автор закону про заборону пальмової олії. Плюс фізкультура і спорт обов’язково!» , – відповів їй Олег Ляшко.

Пасажирка автобуса також запитала лідера РПЛ, як зупинити українців та, зокрема, її знайомих від виїзду закордон на роботу.

«У Бюджеті вистачає грошей на підняття пенсій і зарплат, просто нікому не вигідно, щоб українці були багаті, вигідно, щоб виїжджали закордон. Щоб молодь не їхала закордон, зарплати треба піднімати. Ми пропонували з нового року мінімальну зарплату 6000 гривень, а з 1 вересня цього року – 9000. Це зупинило б трудову міграцію. Кошти в бюджеті є. Експерти кажуть, що на контрабанді 5 мільярдів доларів щороку крадуть. Якщо Національний банк дасть дешеві кредити для нашого бізнесу, щоб вони купували обладнання, знижували енергозатратність, менше платили за газ і більшу платили зарплату, будуть додаткові доходи до Пенсійного фонду, до місцевого бюджету і люди не будуть виїжджати», – розказав Олег Ляшко.

Поговорили співрозмовники і про ціни на газ. Жінка розповіла, що опалюється дровами, але і їх вже не під силу купити навіть тим українцям, які мають нормальний заробіток. Олег Ляшко бачить вихід із ситуації. Він – у відмові від імпортного газу і збільшенні видобутку власного.

«Я зареєстрував повторно законопроект, щоб заборонити вивозити з України дрова. Минулого року 4 мільйони кубів вивезли, вдвічі подорожчала машина дров. Для багатьох людей дрова могли бути альтернативою газу так, як для вас, але якщо дорогі дрова, значить не вигідно. Влада винна в тому, що газ дорогий, бо його, по-перше, бодяжать, а, по-друге, несправедлива ціна. Уряд, Президент і Нацбанк підписали Меморандум з Міжнародним валютним фондом. Через це піднялися ціни на газ. З 1 травня знову на 20% піднімають. Ми вимагаємо скасування цього рішення. Це реально зробити, якщо газ український йтиме на потреби ЖКГ. 16 мільярдів з чимось у рік у нас видобувають газу. А потреба у використанні населенням – менше 15 мільярдів. Тобто вистачає. Для того, щоб газ був дешевший, треба видобувати більше свого газу. Нам газ можна не купувати. У нас розвіданих запасів газу 4 трильйони кубів. Зробити нульову рентну ставку на видобуток, залучити інвестиції в газовидобувну галузь і ми зможемо навіть продавати свій газ закордон. Чому імпортний газ? Тому що корупція! Всі, хто сидять на трубі, заробляють мільярди, в офшори виводять, а ми з вами платимо за дорогі дрова, за дорогий газ», – пояснив Олег Ляшко.

Наостанок жінка розказала, що її донька Юлія працює медсестрою, отримує трохи більше 3000 гривень зарплати. Ляшко пообіцяв добиватися першочергового підвищення зарплат медикам і вчителям.

Нагадаємо, Ляшко на Харківщині розповів, як збільшити транзит через Україну.

Також, політик заявив, що газова мафія не дозволяє встановлювати лічильники, бо не зможе грабувати людей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>