10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Газова мафія не дозволяє встановлювати лічильники, бо не зможе грабувати людей, – Ляшко

Через суд жителі Охтирки Сумської області добилися дозволу на встановлення роторних лічильників, які дозволяють економити споживання газу. Утім, з листопада місяця 2018 року вдалося встановити тільки два таких прилади. Жителі міста звинувачують владу у небажанні виконувати рішення суду, бо їй вигідно їх грабувати.

Про це вони розказали кандидату у Президенти Олегу Ляшку. Політик пообіцяв розібратися.

“Це проблема не тільки ваша, це проблема всієї України. Чому газова мафія не дає ставити лічильники? Тому що бадяжать, дають неякісний газ, платиш космічні тарифи за газ, а вони на цьому ще й грабують. Тому я зміню бюджет, передбачу кошти на встановлення лічильників за рахунок держави і контроль за якістю газу. Щоб платили за якісний газ, а не за ту бадягу, за яку сьогодні ми платимо з вами. Лічильник, як дурний, крутить, а кип’ятильник ти не можеш закип’ятити воду, бо газ неякісний. Тому наведення порядку з лічильниками – це, в тому числі, і боротьба з цією мафією, щоб вони не грабували. Беруся за ваше звернення і так по всій Україні зробимо, щоб за рахунок державного бюджету лічильники поставили , – звернувся до охтирчян народний депутат.

Олег Ляшко переконаний, треба звільнити і керівництво “Нафтогазу”, яке напряму причетне до пограбування людей, – передає прес-служба РПЛ. 

“Звільню керівництво “Нафтогазу”, щоб вони не отримували космічні зарплати і премії. Не може пенсіонер 1500 гривень пенсії платить за газ, так само, як і мільйонер Коболєв, голова “Нафтогазу”, який отримує 5 мільйонів гривень зарплати в місяць. Понавиписували собі зарплати мільйонні. Я наведу порядок і з зарплатами. Не буде такого бардака. Відновлю тарифну сітку, щоб був порядок у нарахуванні зарплат, а не кожний доривається до державного бюджету і встановлює собі, які хоче зарплати. За чий рахунок вони собі ті зарплати виписують? За рахунок кожного з нас. Залізли в кишені до пенсіонерів, до інвалідів, до робочих, написали собі космічні зарплати і потім влада каже: “Ми за це не відповідаємо. Вони самостійні”. Які вони самостійні? Це державне підприємтсво “Нафтогаз”. Держава повинна регулювати зарплати на державних підприємтвах. А вони усунулися і нічого не роблять”, – зазначив політик.

Лідер РПЛ пообіцяв також скасувати рішення Уряду щодо нарахування субсидій. Олег Ляшко вважає, що субсидія напряму має залежати від рівня доходу громадян.

“Влада обманює, коли каже, що всіх забезпечуємо субсидіями. Прийняли такий порядок, що треба дітей з хати виписати, щоб отримати субсидію. Ми вимагаємо перегляду бюджету, щоб були передбачені кошти на субсидії для всіх громадян, які цього сьогодні потребують. Ми вимагаєм скасування підвищення ціни на газ. Щоб весь газ українського видобутку йшов на потреби житлово-комунального господарства. І збільшення видобутку власного газу. Нам треба свій газ, своє вугілля, свій торф, своя нафта. Не платити мільярди доларів за імпортне вугілля та імпортний газ, тому що це корупція. Припинення корупції у цій газовій сфері – збільшення видобутку власного газу, власного торфу, енергомодернізація, справедлива ціна на газ дасть можливість відновити нормальні ціни, щоб люди платили не більше 15% свого доходу за комуналку. Все, що більше – повинна компенсувати держава”, – наголосив народний депутат.

Нагадаємо, раніше Ляшко на Харківщині розповів, як збільшити транзит через Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>