11.5 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко пропонує реальну альтернативу дефолту і кредитам МВФ, – експерт

Випуск банкноти номіналом 1000 гривень, який анонсував НБУ, – це сигнал про наближення інфляції.

Про це у коментарі виданню ІНФОРМАТОР заявив економічний експерт Ігор Гужва.

«Оголошення НБУ виходу нової банкноти номіналом 1000 гривень є одним із сигналів наближення інфляції», – сказав експерт, відзначивши: «Це є цілком логічним результатом недолугої політики уряду Гройсмана і президента Порошенка».

За його словами, результатом економічної політики, яка провадилася останні роки, стали трудова міграція і консервація розвитку.

«Замість стимулювання розвитку власної промисловості перевага віддавалась імпорту готової продукції. Натомість в структурі експорту домінувала сировина та напівфабрикати, а для покриття дефіциту платіжного балансу зовнішньої торгівлі країну штовхали на нові валютні запозичення. При цьому зобов’язання, по яких фактично на сьогодні позбавили країну права власної промислової політики. Результатом цих дійств є тотальна деіндустріалізація, шалена трудова міграція та консервація власного економічного розвитку», – розповів Гужва.

Альтернативою недолугим діям влади, за словами експерта, є Антикризовий план розвитку економіки, розроблений і вже частково втілений партією Олега Ляшка.

«Чи не єдиними стрімом у цьому контексті є політика Радикальної партії на чолі з Олегом Ляшком, який пропонує реальну альтернативу і кредитам МВФ, і дефолту. Так, саме Радикальною партією розробилено і вже частково втілено Антикризовий план розвитку економіки для відновлення української промисловості і збільшення доходів українців. Це не просто плани, це конкретні інструменти – індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, «купуй українське, плати українцям», зміна функції НБУ», – наголосив Гужва.

Нагадаємо, лідер РПЛ Олег Ляшко пропонує скасувати плату за переоформлення паїв і хат, та пообіцяв не дати новому парламенту скасувати мораторій на продаж землі.

Також Ляшко розкритикував Зеленського, що той почав роботу зі збільшення в кілька разів зарплат чиновникам свого офісу.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>