15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Ляшко: Я не дам у новому парламенті скасувати мораторій на продаж землі!

Олег Ляшко у новому парламенті має намір завадити команді Володимира Зеленського скасувати мораторій на продаж землі, про що новий президент відкрито заявив на зустрічі із підприємцями.

Лідер Радикальної партії переконаний, за нинішніх умов ринок землі призведе до обезземелення селян, – передає прес-служба РПЛ.

«Ці парламентські вибори – це бій за землю! Нинішня влада хоче продати землю. Ми опоненти такої політики, бо українські селяни не куплять її. Мільйони сімей і так не мають державних актів на землю і не можуть переоформити паї, бо за переоформлення треба заплатити мінімум 10 тисяч гривень. Де людині в селі взяти такі гроші? Крім того, який ринок землі при наших продажних судах і корумпованих правоохоронних органах? Безхозні паї у селян просто заберуть і люди залишаться без землі. Тому ніякого ринку землі не може бути, поки українці не можуть її купити», – наголосив Ляшко.

Політик розповів, якою має бути реальна земельна реформа, щоб селяни заробляли на рідній землі.

«Є багато людей, які хотіли б продати свою землю. Нехай продають до Державного земельного банку. Держава буде викуповувати земельну ділянку за ринковою ціною і буде здавати фермерам в довгострокову оренду. І це буде ресурсом для відновлення фермерського класу і відновлення села. А сьогодні ні фермерам, ні АТОвцям, ні селянам не дають землю. Кажуть, що немає. А ті, хто вже має паї, отримують за їх оренду копійки. Чому одним селянам платять по 18% за пай, як на моїй Чернігівщині, а десь платять по 5%. Тому ми пропонуємо, щоб всім платити не менше 15% за оренду пая», – пояснив Ляшко.

Раніше Ляшко закликав депутатів захистити українських дітей від звіра в людській подобі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>