13.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Ляшко і Парубій заявили про цензуру в стенограмі з консультацій в АП

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підтвердив слова лідера Радикальної партії Олега Ляшка про те, що оприлюднена стенограма із зустрічі президента Володимира Зеленського з головами фракцій – цензурована.

Про це інформує прес-служба РПЛ.

Раніше Олег Ляшко назвав стенограму «кастрованою» і вимагав викласти повний відеозапис цієї зустрічі.

«Вчора Адміністрація президента нарешті оприлюднила стенограму зустрічі президента Зеленського з лідерами парламентських фракцій. Я уважно ознайомився з цією стенограмою і стверджую, що вона оприлюднена в цензурованому вигляді», – заявив Ляшко.

Політик зазначив, що зі стенограми вирізали, зокрема, його попередження Зеленському про наслідки порушення ним закону і Конституції.

«Я йому сказав про те, якщо він буде порушувати Конституцію і закони України, його будуть, як Піночета, доганяти все життя, і нагадав йому історію Піночета, якого у 80 з чимось років заарештували в Лондоні та він помер, перебуваючи під арештом. У цій стенограмі, яка вчора була оприлюднена, цього уривку моєї розмови із Зеленським немає», – підкреслив лідер РПЛ.

Про те, що оприлюднена стенограма цензурувана, заявив і голова парламенту.

«Хочу підтвердити, що дійсно в стенограмі є деякі спотворення тексту, вилучені деякі пропозиції. Але навіть з тими змінами кожен, хто прочитав стенограму, може підтвердити чітко і відповідально, що ніякої домовленості про закриті списки на нараді не було досягнуто. Жодної. І те, що було заявлено про домовленості з головами фракцій про відкриті списки – це відверта брехня», – наголосив Парубій.

Він додав, що «дуже прикро, коли президентство починається з антиконституційних указів і неправди».

«Призначення голови Адміністрації всупереч закону про люстрацію – це є для всіх, хто від Майдану і до сьогодні боровся за зміни в країні, просто ляпасом в обличчя. Я хотів би почути всіх громадських активістів, які боролися за закон про люстрацію, які були такими активними протягом 5 років. Якщо не почуємо їх – будемо говорити ми про закони, які були прийняті Верховною Радою про очищення влади, антикорупційну діяльність, національну єдність, гуманітарний розвиток. Ми не дозволимо їх порушити», – сказав Парубій.

Олег Ляшко вимагає від Володимира Зеленського скасувати всі скандальні призначення та пригрозив судом.

«Все бізнес-оточення, яке Зеленський призначив на посади – це пряме порушення антикорупційного законодавства, тому що ніхто з них не заявив про конфлікт інтересів. Я вимагаю від НАЗК скласти протокол про корупцію проти президента Зеленського і вимагати звільнення через суд всіх бізнес-партнерів, яких він призначив на посади. Ми не дамо перетворити Україну на «95 квартал», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що команду Зеленського турбує не питання миру в Україні, а питання відновлення своїх заробітків і бізнесу в Росії.

Крім цього, Олег Ляшко в прямому ефірі телеканалу «Newsone» озвучив дату з’їзду своєї політичної сили, де будуть затверджені виборча програма і кандидати у народні депутати.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>