12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Гнап повернув журналістам вкрадені гроші

Кандидат у президенти Дмитро Гнап повернув проекту журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» 9100 євро премії, які обіцяв передати на потреби армії майже 4 роки тому.

«Апдейт історії з премією «Слідство.Інфо», яка мала бути витрачена на потреби армії ще майже 4 роки тому, але опинилася у тодішнього керівника організації Дмитра Гнапа. Вчора на рахунок «Слідства.Інфо» надійшли 276 244 грн від Дмитра (приблизний еквівалент тих 9100 євро, які він обіцяв повернути)», — повідомила на своїй сторінці у Facebook керівник проекту Анна Бабінець.

За словами Бабінець, команда «Слідство.Інфо» обрала фонд «Повернись живим», щоб гроші були витрачені максимально ефективно.

«Зустрілися з ними та домовилися про партнерство. Після того, як гроші будуть витрачені, ми разом публічно відзвітуємося, на що саме вони пішли», — додала вона.

Нагадаємо, 7 лютого стало відомо, що Дмитро Гнап у 2015 році не перерахував отримані редакцією «Слідство.Інфо» 15 тисяч євро на потреби армії. Гроші редакція отримала в рамках премії «Вільна преса Східної Європи-2015» за сприяння розвитку незалежної журналістики.

Пізніше партія «Сила людей» закликала Гнапа, який є представником партії на виборах, зняти свою кандидатуру. Гнап відмовився знімати свою кандидатуру з виборів і пояснив, куди витратив гроші з премії.

Згодом «Сила людей» порадила Гнапу взяти паузу в політичній діяльності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>