9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Гнап пояснив, куди витратив майже чотири тисячі євро з премії

Екс-розслідувач та кандидат у президенти Дмитро Гнап пояснив, на які потреби були витрачені майже 4 тисячі євро з премії проекту «Слідство.Інфо» у сумі 15 тисяч євро, які він у 2015 році пообіцяв перерахувати на потреби армії.

«Місячний бюджет проекту складав майже 19 тисяч доларів, навіть більше… Пам’ятаєте, як ми сиділи без грошей, пам’ятаєте, як Роман Скрипін на кілька місяців заблокував нам рахунки? Якщо у проекту такий бюджет і він сидить без грошей, а програму треба видавати і програма виходила регулярно, жоден з випусків ніколи не злетів з ефіру… то як мені як керівнику і засновнику проекту забезпечити безперебійність виходу програми», — розповів екс-розслідувач.

Гнап пояснив, що ці кошти витратилися на поточні потреби проекту, виклик таксі, підтримання офісу, оренда дронів тощо, — передає Громадське.

На питання, чи може він детально пояснити, куди були витрачена сума, Гнап відповів: «Я знаю, на що вона конкретно пішла, звісно знаю, як керівник проекту. Я знаю, як буває важко запускати незалежні медіа».

7 лютого стало відомо, що Дмитро Гнап у 2015 році не перерахував отримані редакцією «Слідство.Інфо» 15 тисяч євро на потреби армії. Гроші редакція отримала в рамках премії «Вільна преса Східної Європи-2015» за сприяння розвитку незалежної журналістики.

Пізніше партія «Сила людей» закликала Гнапа, який є представником партії на виборах, зняти свою кандидатуру. Гнап відмовився знімати свою кандидатуру з виборів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>