8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Гнапа звинуватили у крадіжці грошей

Кандидат у президенти України, колишній журналіст і керівник “Слідство.Інфо” Дмитро Гнап вкрав гроші у своїх колег і приховав їх від армії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співробітник “Слідство.Інфо” Анна Бабінець.

“Майже чотири роки тому наша агенція отримала премію «Вільна преса Східної Європи-2015», грошовий приз склав 15 тисяч євро. Тодішній керівник Слідства.Інфо Дмитро Гнап (Dmytro Gnap) від імені команди публічно заявив, що ці гроші будуть витрачені на допомогу армії. Днями до мене звернулися колеги з іншого медіа з питанням про долю цих грошей. Весь цей час я була впевнена, що приз дійсно пішов на армію. Почали розбиратися”, – пише Бабінець.

Виявилося, що премія була перерахована на банківський рахунок Дмитра. За словами Гнапа, 2000 євро дійсно були передані на допомогу армії, 3900 євро пішли на оперативні видатки організації і 9100 євро досі перебувають у банківській ячейці Дмитра.

Гнап пообіцяв колишнім колегам, що найближчими днями він перерахує залишок грошей як благодійний внесок на рахунок ГО «Слідство.Інфо».

“Я вважаю необхідним заявити про це, оскільки розумію делікатність ситуації. Враховуючи, що Дмитро тепер є політиком, його журналістські обіцянки можуть прирівнювати до політичних. І це може нашкодити Слідству.Інфо – організації, яку я колись створювала і зараз розбудовую”, – зазначила Бабінець.

Раніше Дмитро Гнап збирав у соцмережах гроші на заставу у ЦВК для регістрації кандидатом в президенти України. Не зважаючи на невеликі суми пожертв, Гнапу все ж таки вдалося зібрати 2,5 мільйона гривень і він подав документи до ЦВК.

Нагадаємо, команда Гнапа поповнилася дeпутатами-перебіжчиками.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>