19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ганапольський уникає сплати податків

Ведучий телеканалу “Прямий” Матвій Ганапольський отримував “сіру” зарплату під час роботи на “Радио Вести”, уникаючи сплати податків до Державного бюджету. 

Про це на своєму каналі у Telegram написав екс-заступник голови Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

Він опублікував відстканований Розрахунковий листок Ганапольського з записами про його доходи на “Радио Вести” (юридична особа ТОВ “Нові медіа” – ред.) за вересень 2015-го року.

Відповідно до зазначених у документі відомостей, Матвій Ганапольський, який до роботи в українських “Радио Вести”, NewsOne та “Прямий”, працював як колумніст та ведучий у ряді російських й грузинських видань, отримував “на руки” 4 тисячі 229 гривень і 46 копійок (близько 200 доларів США за курсом на вересень 2015-го – ред.).

Зрозуміло, що навіть для молодого фахівця у цій галузі такий рівень доходів є просто неринковим, про що свідчить перелік вакансій за позицією “журналіст” на одному з відомих майданчиків для працевлаштування. А фахівець з досвідом і іменем Матвія Ганапольського просто не буде і не може працювати на популярне ЗМІ за таку “смішну” для нього заробітну плату.

Журналіст ІНФОРМАТОРа зміг поспілкуватися з колегами на теперішньому місці роботи Матвія Юрійовича – телеканалі “Прямий”. Співрозмовник видання підтвердив, що офіційні зарплати у ведучих на їх каналі в десятки разів вищі за ті, що відображені у офіційній бухгалтерії.

Ми вже писали, як “проходить повз” податкову систему колишня ведуча “Прямого”, кандидат в президенти, а тепер журналістка телеканалу Zik Юлія Литвиненко, яка заробляла менше 400 гривень на місяць, будучи однією з найвідоміших співробітників суспільно-політичного сегменту ЗМІ в Україні.

За словами джерела в редакції “Прямого”, Ганапольський, як і його колега-“легіонер” Євгеній Кисельов заробляють близько 30 тисяч доларів США на місяць. “Офіційні” ж доходи Матвія Юрійовича вказують у документах виключно для того аби відзвітувати перед податковими органами України.

Фактично, Ганапольський уникає сплати податків та зборів зі своїх реальних доходів, показуючи лише їх немізерну частину.

Раніше ІНФОРМАТОР писав, що гендиректор “Прямого” Євгенія Захарова почала зʼявлятися на каналі ZIK, який не так давно придбав соратник кума Путіна Віктора Медведчука Тарас Козак. Також працівник “Прямого” підтвердив роботу на каналі “чорного” політтехнолога, якого пов’язують з Порошенком.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>