19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Дружину прем’єра Ізраїля визнали винною у корупції. Вона замовляла страви у ресторанах за державний рахунок

Дружина чинного ізраїльського прем’єр-міністра Сара Нетаньягу має виплатити штраф у розмірі 55 тисяч шекелів (близько 405 тисяч гривень). Незважаючи на те, що в резиденції прем’єр-міністра є штатний кухар, жінка замовляла страви у ресторанах за державний рахунок.

Судове рішення прийняте після чотирирічного розгляду, — передає Громадське.

Між слідством і Сарою Нетаньягу укладено угоду про визнання провини. Жінка визнала себе винною в менш тяжкому злочині — умисне використання помилки іншої людини. Спочатку її звинувачували у шахрайстві. Крім того, в рамках укладеної угоди держава залишила за собою право вимагати від Нетаньягу в суді у цивільних справах ще 175 тисяч шекелів (1,3 млн грн).

Прокуратура стверджувала, що з вересня 2010 року по березень 2013 року Сара Нетаньяху діяла в координації з іншим обвинуваченим у справі — заступником генерального директора канцелярії колишнього прем’єр-міністра Езрою Сейдофф.

За версією звинувачення, Нетаньягу і Сейдофф брехали, щоб обійти правило: «У разі, коли кухар не працює в офіційній резиденції, дозволяється замовляти готову їжу в міру необхідності». Сейдофф та Сара вказували, що в резиденції прем’єр-міністра немає шеф-кухаря.

Таким чином вони сподівалися отримати державне фінансування для замовлень їжі з ресторанів, стверджувала прокуратура. В цілому Нетаньягу і Сейдофф за цей період замовили страв за рахунок бюджету на 399 тисяч шекелів (близько 3 млн грн).

Раніше ізраїльська поліція рекомендувала висунути прем’єру країни Беньяміну Нетаньягу та його дружині офіційні звинувачення. Його підозрюють у підкупі, шахрайстві та підриві довіри громадськості.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Надо же – дорогая еда за государственные деньги. Ужас – в Украине экспрезидент Порошенко в десятки раз увеличел свои капиталы и его приближенные за счет бюджеты. И что – предлагает себя в качестве премьера , создает свою партию , лежать в парламент .? И что мы за страна такая ?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>