3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Досить чіплятися за мандати. У мережі коментують вихід «НФ» з коаліції

Про наміри партії Арсенія Яценюка «Народний Фронт» покинути коаліцію більшість ЗМІ повідомили вчора ввечері.

Натомість, ІНФОРМАТОР ще 24 квітня писав, що «Народний фронт» планує вийти з коаліції, аби не допустити розпуску парламенту Володимиром Зеленським.

Сьогодні, 17 травня вранці стало відомо, що члени «НФ» на засіданні фракції одноголосно проголосували за вихід з парламентської коаліції.

Як тільки розпочалося засідання Ради, інформація підтвердилася. Керівник фракції «НФ» Максим Бурбак заявив з парламентської трибуни, що його фракція покидає колацію.

Після виступу депутата спікер Верховної Ради Андрій Парубій оголосив, що коаліція «Європейська Україна» припинила існування.

Користувачі мережі бурхливо відреагували на цю новину.

В такий спосіб «Народний фронт» сподівається не допусти розпуску ВРУ новообраним президентом Володимиром Зеленським. Після розпаду коаліції парламент має 30 днів на формування нової. Якщо коаліція не буде сформована, можливість розпустити парламент в президента з’явиться лише після 17 червня, але тоді Зеленський вже не зможе видати указ про припинення повноважень ВРУ, оскільки Конституція забороняє розпускати парламент за півроку до кінця каденції чинної Ради, вважають у «НФ».

Так само вважають блогер Сергій Чаплигін та нардеп від БПП Олексій Мушак.

Інші коректно заявляють, що коаліції в парламенті немає вже давно. На цьому наголошують політолог Олексій Якубін, колишній очільник Мін’юсту в уряді Азарова, екс-регіонал Олена Лукаш та волонтер Маша Українська.

А журналіст Роман Чернишев взагалі переконаний, що українцям брехали три роки.

Журналіст та волонтер Назар Приходько впевнений, що система наразі застосовує всі механізми самозахисту.

Нардеп від «Батьківщини» однак впевнений, що ніякої індульгенції від розпуску вихід «НФ» з коаліції не дає.

Позафракційний нардеп Борислав Береза переконаний, що потрібно змінити закон про вибори аби запобігти подібним подіям в парламенті.

Політичний оглядач Олександр Аронець та політолог Антон Візковський шуткують.

Нагадаємо, нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Попов заявив, що після офіційного припинення діяльності коаліціі для нового Президента більш законним буде розстріляти парламент, ніж його розпустити.

52 КОМЕНТАРІ

  1. Це порошенківське гниле болото не розпускати потрібно , а навпаки зібрати в повному складі під куполом , облити бензином і підпалити що б не розмножувалося , а головне біля виходів вартувати що б жодна мразь не змогла втікти …

  2. Ці злодії і бариги ни як не заспокоються. Нічого вам не поможе, ні куля в лоб, ні дишло в рот. Вас громадяни Яйценюки, Бурбаки та й інші мудаки, чекає суд, за те що ви зробили з Карпатами.

  3. Народный фронт вышел не только из коалиции, которой нет, но и из Верховной Рады…. Кто проголосует после таких действий за них?-Никто!

  4. Народ вас помнит и не простит. Таких вредителей не помним как эти мрази. Не надейтесь,помним каждую морду,не пройдëте,сушитео сухари,пригодяться.о

  5. Вчора у програмі”Право на владу” представник від БПП Третьяков заявив, що ніякої коаліції не існує.А сьогодні з’явилась і знову хоче розчинитись?То де ж правда?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>