Богдан

Богдан Андрій Йосипович – український юрист, адвокат, голова Адміністрації Президента України Володимира Зеленського. 

Андрій Богдан народився 3 грудня 1976 року у Львові. Освіта вища, у 1998 р. та 2007 р. закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка, отримав кваліфікацію економіста, спеціаліста з фінансів та юриста. Має науковий ступінь кандидата юридичних наук.

З 2007 по 2010 рік — заступник Міністра юстиції України Миколи Оніщука в уряді Юлії Тимошенко. Президентом України на той час був Віктор Ющенко.

19 грудня 2010 призначений заступником Міністра Кабінету Міністрів України — Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики в уряді Миколи Азарова за президентства Віктора Януковича. Звільнений з посади Урядового уповноваженого 3 березня 2014 року, після перемоги Революції Гідності та втечі тодішнього президента з території України.

Саме через роботу в Кабміні часів Януковича, Андрій Богдан, на думку народного депутата Єгора Соболєва не може обіймати посаду глави Адміністрації Президента, оскільки це є порушенням Закону України “Про люстрацію”.

21 травня 2019 року призначений Володимиром Зеленським головою Адміністрації президента України.

Має 3 ранг державного службовця.

Андрія Богдана називають “адвокатом Ігоря Коломойського”. Саме він, на думку журналістів, експертів та політичних опонентів Зеленського, відповідальний за провадження вигідної олігарху політики.

Підтвердженням цього є журналістське розслідування програми Bihus.info, в якому за допомогою листування членів “Зе!команди” вдалося встановити зв’язки Ігоря Коломойського та новопризначеного главу АП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.