2.6 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Зеленський порушив закон про люстрацію призначенням Богдана головою АП

Президент України Володимир Зеленський порушив закон «Про очищення влади», призначивши Андрія Богдана головою своєї Адміністрації.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Єгор Соболєв.

https://www.facebook.com/IegorSoboliev/posts/10210847350579463

Андрій Богдан двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича і це є досить гострою підставою для люстрації, адже згідно з законом він не може працювати на державній службі до 2024 року.

“Не знаю добре пана Богдана, але добре знаю, що його посада в часи Віктора Януковича – підстава для люстрації. Він був урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики в уряді Миколи Азарова. Закон прямо забороняє до 2024 року повертати його на державну службу, включно на посаду голови АП”, – стверджує нардеп.

Він додає, що Порошенко не дотримувався норм люстраційного закону і як показав час, це не принесло успіхну ані країні, ані йому.

Треба відмітити, що Андрій Богдан – це український юрист, відомий як особистий адвокат одіозного олігарха Ігоря Коломойського. Богдан здійснював юридичний супровід виборчої кампанії Володимира Зеленського, був його радником з юридичних питань.

Раніше ми повідомляли, що заступниками глави АП призначено також Руслана Рябошапку і Юрія Костюка.

Першим заступником глави АП Зеленський призначив Трофімова.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>