2.6 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

ЗНО-2019: про які зміни треба знати

5 лютого розпочалася реєстрація на ЗНО 2019 року. Вона триватиме до 25 березня. Тестування складатимуть випускники шкіл, учні закладів професійної освіти та студенти закладів вищої освіти.

Про це повідомляє poltava.to

На сайті Міністерства освіти України зазначено, що для реєстрації необхідно: заповнити реєстраційну форму на сайті Українського центру оцінювання якості освіти – з неї формується реєстраційна картка; роздрукувати реєстраційну картку та заповнити в ній окремі пункти письмово; зібрати необхідний пакет документів та подати його до свого закладу освіти.

Керівникам закладів освіти повинні надіслати реєстраційні документи учнів, слухачів та студентів до 18 березня.

ЗНО можуть складати також випускники минулих років. Вони повинні пройти ту саму процедуру реєстрації, але зібраний пакет документів відправляється ними самостійно на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти. Для учнів та студентів Полтавщини це Харківський регіональний центр, який знаходиться за адресою — майдан Свободи, 6, кім. 463 м. Харків, 61022. телефон: (057) 705-07-37; електронна пошта: office@zno-kharkiv.org.ua Регіони, які обслуговує центр — Харківська, Полтавська та Сумська області.

Реєстрація підтверджується Сертифікатом. Його регіональний центр надсилає у заклад освіти або безпосередньо учаснику тестування в індивідуальному конверті. Разом із Сертифікатом учасник ЗНО отримує реєстраційне повідомлення та інформаційний бюлетень.

Учні та студенти, які складатимуть державну підсумкову атестацію в формі зовнішнього незалежного оцінювання, отримають конверти у своєму закладі освіти, а інші учасники ЗНО отримають їх на адресу, зазначену в реєстраційній картці. Якщо учаснику ЗНО потрібно буде змінити особисті данні, які він вказав у реєстраційній картці, то він це зможе зробити до 25 березня 2019 року. Для цього потрібно повторно пройти процедуру реєстрації, скориставшись сервісом за посиланням – https://zno.testportal.com.ua/edit.

У 2019 році ЗНО відбудеться з 11 навчальних предметів: українська мова і література; історія України; математика; біологія; географія; фізика; хімія; англійська мова; іспанська мова; німецька мова; французька мова. Максимальна кількість предметів для тестування — 4. Випускники шкіл, які проходять ДПА у формі ЗНО, обов’язково повинні скласти 3 предмети: українську мову і літературу; математику або історію України (період ХХ — початок ХХІ століття); третій предмет — за вибором випускника.

Учні закладів професійної та студенти вищої освіти, що проходять ДПА у формі ЗНО, обов’язково повинні скласти 2 предмети: українську мова і літературу та математику або історії України (період ХХ — початок ХХІ століття) — за вибором учня.

Учасники, що не складають ДПА в формі ЗНО, можуть обрати для тестування від 1 до 4 предметів.

Міністерство освіти України радить учасникам тестування, які планують вступати за результатами ЗНО до закладів вищої освіти, попередньо ознайомитися з правилами прийому до обраних закладів.

Раніше ми писали про те, що іноземних студентів вдруге змушують платити за навчання в Кропивницькому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>