14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Журналісти подали на в.о. начальника Одеської митниці Сергія Тупальського заяву про злочин

Незадоволений публікаціями журналістів в.о. начальника Одеської митниці ДФС Сергій Васильович Тупальський, використовуючи службове становище та офіційний бланк митниці спробував тиснути на незалежне медіа.

Після публікації журналістами інформаційного агентства АСПІ статті “Черговий скандал на Одеській митниці: традиції Мартинова продовжив Тупальський”  в.о. начальника Одеської митниці ДФС Сергій Васильович Тупальський спочатку через публікації на власній сторінці в Facebook, став погрожувати агентству відкликанням свідоцтва про державну реєстрацію як інформаційного агентства, а згодом, використовуючи службове становище та маючи на меті перешкодити журналістській діяльності, виставив в офіційній заяві (на офіційному бланку митниці) до агентства вимоги надати інформацію, щодо авторів статті, включаючи телефони та адреси проживання.

Порадившись з юристами щодо законності дій посадової особи, журналісти подали заяву про злочин.

Адже такі дії Сергія Тупальського є не що іншим як спробою збирання особистої інформації про журналістів, тобто фактично переслідуванням журналістів в зв’язку з їхньою професійною діяльністю, що підпадає під ознаки злочину передбаченого ч.3. ст. 171 КК України.

Окрім цього, в офіційній заяві начальник Одеської митниці вимагав від інформагентства АСПІ спростування інформації, підтвердженої зібраними та наданими інформаторами агентства доказами, тим самим порушуючи правові засади діяльності журналістів, визначені Конституцією України та іншими нормативно-правовими актами.

У зв’язку з тим що Сергій Тупальський умисно завдав шкоди законній професійній журналістській діяльності ІА АСПІ та вчинив дії, які явно виходять за межі наданих йому повноважень, журналісти вимушені захищатись.

Нагадаємо, в.о. начальника Одеської митниці Сергій Тупальський погрожує журналістам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>