12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Журналісти назвали прогульників, які сьогодні «забули» в Раді картки для голосування

Щонайменше 19 народних депутатів були відсутні на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради попри те, що їхні картки для голосування залишалися на їхніх робочих місцях.   

На засідання Верховної Ради 13 березня у залі для голосування постійно перебувало не більше ста народних депутатів. Більшість із них не голосували під час розгляду поправок до законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-д)».

При цьому кореспондент ІНФОРМАТОРа зафіксував відсутність 19-х нардепів, картки яких залишалися на їхніх робочих місцях.

Зокрема, попри відсутність в парламентській залі лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, її картка до кінця пленарного засідання ВРУ залишалася у гнізді для голосування. Аналогічно «забули» у Раді свої картки соратники Тимошенко Руслан Богдан і Юрій Одарченко.

Також пустували робочі крісла із вставленими картками для голосування Сергія Валентирова, Дмитра Лубінця, Володимира Бандурова, Ігоря Молотка, Юрія Павленка, Антона Яценка, Ярослава Єдакова, Дмитра Святаша, Леоніда Клімова, Володимира Кацуби, Віталія Хомутинніка, Віталія Барвіненка, Євгенія Гєллєра, Олександра Пресмана, Олександра Біловола і Андрія Шипка.

Варто зазначити, що у таких випадках українське законодавство не передбачає відповідальність для нардепів. Водночас, такі дії парламентарів можна розцінювати, як халатне ставлення до роботи, оскільки у період відсутності в залі їхні колеги можуть проголосувати за них.

Нагадаємо, абсолютна більшість українців переконана, що Петро Порошенко знав про розкрадання «оборонки».

Фото – Роман Пєтушков

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>