11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Зеленський кардинально змінив позицію щодо власного бізнесу в Росії менше ніж за місяць

Комік та кандидат у президенти Володимир Зеленський, попри нетривалу політичну кар’єру, вже встиг потрапити у центр скандалу.

Журналісти програми “Схеми” виявили у лідера студії “Квартал-95” три компанії, які не тільки продовжують діяти на території Російської федерації, а й отримують гроші з бюджету країни-агресора.

Розслідування спричинило настільки великий резонс, що Зеленському довелося виправдовуватися через походження та діяльність власного бізнесу.

Так, в інтерв’ю виданню “Українська правда”, кандидат від партії “Слуга народу” заявив, що в Росії продовжує працювати компанія “Green films”, що належить кіпрській компанії “Green Family LTD”, в якій він є співвласником.

За його словами, дві інших належних їй компанії закрито, а ця “ще не закрита”.
На репліку журналіста, що “Green films” знімає фільм “Вниз” і навіть подавала заявку на державне фінансування фільму в Росії, Зеленський відповів, що заявку подавали “ті, хто займається цією компанією” в РФ, тому що компанія була передана в управління.
Він пояснив, що “Квартал-95” отримує роялті від усього товару, який проводився до 2014 року.

Зеленський навів приклад проекту “Свати”, контракт з яким був укладений до війни з Росією.

“Контракт укладений на 10 років. Як я можу закрити цю компанію? Контракт до 2021 року. З 2011 до 2021 року ми отримуємо роялті від “Сватів”. Ми ці гроші отримуємо. Що ж нам треба робити? Закрити? Подарувати росіянам наші гроші? – Ні!”, – заявив він.

“Ми візьмемо ці гроші, вони переходять на нашу кіпрську компанію, з Кіпру вони приходять в Україну і на це ми знімаємо тут”, – пояснив шоумен.

От тільки “неотримувати” прибутки від російської компанії, яка в продовжує виробляти фільми в РФ і у якій Зеленський є співласником – неможливо, навіть передавши право на її управління росіянам.

Для прикладу Президент України Петро Порошенко і досі отримує дивіденти та роялті від свого бізнесу, хоча його компанії були передані в управління Rothschild Trust. Про це свідчить і декларація “гаранта Конституції”.

Це означає, що прибуток голова “Кварталу” отримає і від прокату фільму “Вниз”, який знімають його бізнес-партнери в РФ і вийде на екрани вже цього року.

Перевзувся на ходу

Зараз Володимир Зеленський заявляє, що “вимушений” отримувати прибутки від російського бізнесу. От тільки до того, як цей бізнес виявили журналісти, “слуга народу” дотримувався іншої точки зору.

В інтерв’ю Дмитру Гордону, яке було опубліковане 26-го грудня 2018-го року (майже за місяць до скандалу з бізнесом в Росії – ред.) Зеленський заявив, що його не цікавить, скільки грошей він втратив внаслідок своєї проукраїнської позиції.

“Багато грошей втрачено в Росії в результаті того, що ти себе повів як порядна людина?”, – запитав шоумена Дмитро Гордон.

“Чесно кажучи, мені все одно, абсолютно!”, – запевнив його Зеленський.

Отже, коли репутація коміка була бездоганною, то і гроші з РФ, і роялті й інші фінансові надходження з країни-агресора не тільки відкидались, а й не вважалися важливими, як і їх втрата.

Однак тільки журналісти “заглибилися” у структуру активів шоумена, то виявилося, що він не настільки відвертий, як здавалося на перший погляд. Як результат – прикрий скандал. Не усвідомлюючи масштабу події, Володимир Зеленський опублікував відео, в якому вчергове заявив: “Ні я, ні студія “Квартал-95″ не ведемо бізнес у Росії після того, що вони зробили”.

https://www.facebook.com/zelenskiy95/videos/2176193575964340/

Коли ж факти співпраці компаній Зеленського та структура їх власності стали загальновідомими, то риторику “слуга народу” в чергове вимушений був змінити.

Як такі “зміни у показах” вплинуть на рівень електоральної підтримки шоумена, найімовірніше стане відомо вже під час оприлюднення результатів голосування після президентських перегонів.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” опублікували розслідування про діяльність компаній Зеленського у Росії. Пізніше стало відомо, що шоумена супроводжують автомобілі олігарха Ігоря Коломойського.

Партія “Слуга народу” висунула кандидатуру коміка на посаду Президента України, але подавати документи до ЦВК про участь Зеленського у виборах шоумен відмовився.

Максим Лиманський

Для ІНФОРМАТОРа

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>