14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Зеленський – за бізнес в РФ?

Володимир Зеленський проти Петра Порошенка і його оточення, але за легальний бізнес в Росії.

З вчорашнього вечора соціальні мережі і ЗМІ киплять від коментарів про розслідування журналістів проекту Bihus.info, які встановили причетність сина заступника секретаря РНБО Олега Гладковського до розкрадання державних коштів, призначених для посилення обороноздатності української армії. Головні претензії до Ігоря Гладковського і близьких до нього людей дві: перша – що запчастини до військової техніки постачалися контрабандою з РФ; і друга – необхідні деталі купувалися по завищених в 2-4 рази цінах.

Якщо незаконні закупки в північного сусіда ще можна якось виправдали – мовляв, це міг бути єдиний спосіб своєчасно дістати необхідні для танків і БТРів деталі. То закупки по завищених цінах можна пояснити хіба що бажанням ставленика Петра Порошенка (заступником секретаря РНБО Олег Гладковський був призначений указом президента) наживитися за рахунок держзамовлень «Укроборонпрому».

Якщо бути відвертим, то з «любими друзями» Петра Олексійовича давно вже все зрозуміло. В усій цій історії хотілось би ще звернути увагу на відеозвернення одного з головних кандидатів у президенти України Володимира Зеленського. Коментуючи розслідування про розкрадання оборонки, він заявив: «Немає слів. Люди, які прийшли до влади на крові, «заробляють» на крові. Тобто контрабанда з Росією – можна, б/у-шні запчастини в обмін на життя наших солдатів – можна, канфєти – можна, Maruv – не можна».

Зеленського обурив той факт, що переможець національного відбору – співачка Maruv, не буде представляти Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019». Так, історія непорозуміння між співачкою і НТКУ дуже неоднозначна, досі достеменно невідомо, чому не був підписаний контракт і хто в цьому винний. Але якщо врахувати контекст заяви шоумена, то з його слів випливає, що несправедливо позбавляти Maruv права виступити на «Євробаченні» лише тому, що, мовляв, напередодні міжнародного конкурсу вона мала дати концерти в Москві і Петербурзі. Тобто, фактично Зеленський висловився на підтримку тих, хто займається бізнесом на території Росії. Бо що таке музичні гастролі? Це ніщо інше, як легальний бізнес з, відповідно, офіційною сплатою податків в казну держави, на території якої проходять ті гастролі.

На перший погляд здається, що немає нічого поганого в тому, щоби заробляти гроші в Росії. Але давайте не забувати, що заробляти в РФ – це платити податки режиму Володимира Путіна, який анексував Крим і окупував частину Донбасу. Виходить, що Зеленський не проти, аби громадяни України платили Путіну.

Нагадаємо, Ігор Гладковський виявився почесним консулом Сейшельських островів.

Мар’ян Ощановський

для ІНФОРМАТОРа  

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>