10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Зеленський розповів Ердогану, що треба змусити РФ змінити поведінку

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що співпраця України і Туреччини з метою примусу Росії до поваги міжнародного права зможе змінити на краще ситуацію в регіоні Чорного моря.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу ОПУ.

“Упевнений, що спільними діями України і Туреччини ми змінимо ситуацію в Чорноморському регіоні та Криму на свою користь”, – сказав Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у середу в Анкарі.

Зеленський розповів колезі про нові порушення прав людини і переслідування кримськотатарського народу на окупованому півострові.

“Ми разом обов’язково знайдемо шлях, який змусить Росію поважати міжнародне право, поверне мир і стабільність в регіон, захистить права і свободи кримських татар, звільнить політв’язнів”, – додав Зеленський.

Під час двосторонніх переговорів з Ердоганом Зеленський підняв питання безпеки судноплавства в Чорному і Азовському морях.

Зеленський додав, що Україна разом з міжнародними партнерами “продовжує робити все можливе й неможливе для повернення миру на Донбас дипломатичним шляхом, а події останніх днів показали, хто насправді прагне закінчення війни”.

Нагадаємо, Зеленський запропонував Ердогану разом відбудовувати Донбас.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>