14.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Зеленський повторює мантру Кремля про громадянську війну на Донбасі, – Ляшко

Пропозиції перемовників від Зеленського у Мінську не стріляти у відповідь, ініціативи щодо референдуму про дружбу з Росією та особливий статус для Донбасу – це дорога не до миру, а до капітуляції України, заявив Олег Ляшко. Наслідком такої політики, вважає лідер РПЛ, буде повна втрата територій і легалізація бойовиків у владі.

«Минулої доби на Донбасі знову загинуло двоє військових, шестеро поранених, троє травмованих. І яку реакцію на це ми бачимо від Зеленського? Його команда заявляє, що Росія втратила контроль над боєвиками і, мовляв, ці обстріли роблять самі бойовики. Ту саму мантру весь час повторює Кремль – російських військ на Донбасі немає, у нас громадянська війна і це обурені шахтарі десь у шахтах познаходили ГРАДи, зенітки, БТРи і 5-й рік воюють, розстрілюючи українських військовослужбовців. Чого чекати далі від Зеленського? Пропозиції про прямі переговори з бойовикам без Кремля, бо Кремль – це миротворець і він ніякого відношення до окупації Донбасу не має?», – обурився Ляшко останньою заявою оточення Зеленського.

Політик підкреслив, в унісон із новообраним президентом говорять проросійські політичні сили, які своїми заявами про так званий мир із Росією вводять в оману українців.

«Промосковські сили відкрито і послідовно відстоюють план капітуляції України, написаний у Кремлі. У цьому плані – особливий статус контрольованого Москвою Донбасу, амністія бойовиків, легалізація їх ватажків. Аналогічний план пропонує і Зеленський. Він разом із Кучмою наполягають на реалізації антиукраїнських Мінських угод. Тому мої заяви про реальну загрозу московського реваншу – це не вигадка і не перебільшення. Реванш вже стукає в українські двері!», – стверджує народний депутат.

Олег Ляшко пропонує інший спосіб досягти миру – йти дорогою перемоги, та обіцяє боротись проти намагання президента здати Донбас.

«Наша команда пропонує альтернативу – виконання Будапештського меморандуму, підписання прямої військової угоди і статус основного союзника США, відновлення економіки. Сильна армія, сильна дипломатія, сильна обороноздатність – це запорука миру в Україні. Коли ти сильний – тебе поважають і повернуть території. Коли ти слабкий – тебе принижують і ти капітулюєш. Саме це сьогодні пропонує Зеленський, ініціюючи референдум про дружбу з Росією.  Але референдум на умовах Путіна – це не дружба з Росією, а поразка і капітуляція України!», – підсумував Ляшко.

Раніше повідомлялося, що Ляшко вимагає від Зеленського підписати закон про ТСК.

5 КОМЕНТАРІ

  1. Ах как хочется Ляшку пробраться в новый парламент.!Везде сует свой нос,а результатов за все годы его пребывания в В Р. —нуль.Горлохват невоспитанный.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>