10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ляшко вимагає від Зеленського підписати закон про ТСК

Підписати ухвалений напередодні закон, який визначає процедуру імпічменту, вимагає від президента Олег Ляшко. З трибуни парламенту лідер Радикальної партії звернувся до Володимира Зеленського і закликав не вигадувати причин, щоб заветувати цей документ, а виконати обіцянку, дану українцям перед виборами.

Про це повідомляє прес-служба РПЛ.

«Вчора Верховна Рада прийняла без перебільшення історичний закон про ТСК і про імпічмент президента. Ми 5 років боролися за те, щоб він був ухвалений. Я мільйон разів переконував Порошенка і його фракцію підтримати цей документ, бо не може в країні бути жодної людини поза законом, відповідальністю, контролем українського суспільства. І прийняття цього закону – це торжество народовладдя, бо парламент отримує реальний інструмент контролю над владою від імені українців і встановлюється механізм відповідальності президента, якщо він вчиняє злочини», – наголосив Ляшко.

Лідера РПЛ обурили заяви представників Зеленського, що процедуру імпічменту президента повинен регламентувати окремий закон. Політик вважає це блокуванням підписання закону про ТСК, який, зокрема, прописує і процедуру імпічменту.

«До виборів Зеленський розповідав, що прийме закон про імпічмент, бо дуже хоче, щоб всі були рівні перед законом. Натомість, після виборів ми бачимо, що його помічники шукають приводи, щоб не підписувати документ. Насправді, це тест для Зеленського: якщо він заветує закон про ТСК і про імпічмент – то він просто боїться відповідальності та продовжує створювати в країні окремий клан з державних керівників, які непідконтрольні громадянам. Тому я звертаюся до Зеленського і вимагаю набратися сміливості і підписати закон про ТСК та імпічмент – виконати те, що він обіцяв українцям перед виборами», – сказав лідер РПЛ.

Олег Ляшко закликав Зеленського не перетворюватися на Порошенка і не обманювати очікувань українців.

«Порошенко у 2014 році обіцяв відкриті виборчі списки, посадити трьох своїх друзів і подолати корупцію. Посадив, не трьох, а 33-х своїх друзів на корупційні потоки. Зеленський сьогодні робить те саме – своїх бізнес-партнерів саджає на ті ж самі корупційні потоки замість того, щоб їх перекрити і направити ці гроші до бюджети. Замість того, щоб запровадити відкриті виборчі списки і нову якість парламенту – вводить закриті виборчі списки. Замість того, щоб підписати закон про імпічмент – шукає причини для того, щоб його заветувати. Суспільство втомилося від брехні. Дайте українцям можливість контролювати владу. Ми свій крок зробили – тепер крок за вами!», – звернувся Ляшко до Зеленського.

Нагадаємо, раніше Ляшко звернувся до уряду з питанням, чому Коболєв не виконує ваше доручення знизити ціну на газ.

17 КОМЕНТАРІ

  1. С-ки сначала проголосуйте за снятие неприкосновннности и незаконное обогащение…а то иш визунчик в лотерею он выигрывает

  2. Після виборів і після прийняття про недоторканість, і про збагачення, президент най також поставить свої умови, а то рада тільки від президента вимагає все по закону робити, а самі недотримуються законів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>